sabancı

Başkan Dinçer, Yabancı Belediye Başkanlarını Aksaray’a Davet Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer, Yabancı Belediye Başkanlarını Aksaray’a Davet Etti
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Diyarbakır’daki Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı’dan belediye başkanlarını, Aksaray’a davet etti. 

 Başkan Dinçer, Diyarbakır’da gerçekleşen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak toplantısına katarak, farklı ülkelerden belediye başkanları ve yerel idareciler ile bir araya geldi. 

Yerel Yönetimlerin İyileştirilmesi İçin Görüşüldü

Diyarbakır ev sahipliğinde, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı “Yerel Diplomasi: “Kentsel Geleceğin İnşası” teması ile başlarken, katılımcılar da yerel diplomasi konusundaki fikirlerini paylaştı. Toplantının açılış konuşmasını Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu yaparak, belediye başkanlarını Diyarbakır’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı ve aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da toplantıya katılarak, İsrail'in Filistin ve Lübnan’da masum insanlara yönelik sürdürdüğü soykırıma sessiz kalmanın mümkün olmadığını belirtti ve “Yerel idareciler olarak bu zulme karşı birlikte hareket etmeliyiz” çağrısında bulundu.

MEWA Bölgesi’ndeki yerel yönetimlerin küresel platformlarda daha güçlü bir sesle yer alabilmesi için gerçekleşen toplantıda farklı konularda oturum ve paneller yapıldı.  Başkan Dinçer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Konsey toplantısında söz alarak, Filistin ve Lübnan’daki saldırılarda sivillerin ve çocukların katledildiğini belirterek, İsrail’i kınadı. Konuşmasının devamında Dinçer, toplantıya katılım gösteren belediye başkanlarını Aksaray’a davet ederek, şehrin güzelliklerinden bahsetti. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeşilova Yolundaki Kazadan Bir Kötü Haber DahaÖnceki Haber

Yeşilova Yolundaki Kazadan Bir Kötü Habe...

Öğrencileri Taşıyan Minibüs İle Otomobil ÇarpıştıSonraki Haber

Öğrencileri Taşıyan Minibüs İle Otomobil...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar