Başkan Dinçer: “Belediyecilik Gönüllere Dokunmaktır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: “Belediyecilik Gönüllere Dokunmaktır”
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer önderliğinde 4.5 yıldır birçok hizmet hayata geçirildi. Bu hizmetleri hayata geçirmenin öncüsü Başkan Dinçer, "Belediyecilik gönüllere dokunmaktır" açıklamasında bulundu.

Başkan Dinçer, göreve gelmesinin ardından sosyal belediyecilik kapsamında birçok çalışmaya imza atarak, birçok hizmeti hayata geçirdi.

İhtiyaç sahibi ve dezavantajlı vatandaşlara yönelik birbirinden farklı hizmetler sunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, vatandaşlardan takdir görmeye devam ediyor. Yaz döneminde tarımsal üretimden elde edilen gelirler una dönüştürülerek 1700 aileye un dağıtıldı.

İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Birçok Hizmet Sunuluyor

İhtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyacı karşılanırken, öte yandan çölyak ve trozonemi hastalarına glutensiz gıda desteği de veriliyor. Glutensiz beslenmesi gereken 105 vatandaş, ihtiyaç duyduğu ürünleri belediye ekipleri aracılığıyla alabiliyor. Yapılan gıda yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara alışveriş çeki verilirken, günlük olarak ücretsiz ekmek hizmeti de sunuluyor.

Aksaray Belediyesinin sunduğu hizmetler arasında evde sağlık hizmeti, yaşlılar için evde temizlik hizmeti, ihtiyaç sahibi ailelere kadın-erkek kuaförü hizmeti de sağlanıyor.

Eğitim cephesine bakıldığında Aksaray Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Engelli Koordinasyon Merkezi’nde engelliler için E-KPSS kursu, takı tasarım kursu, filografi kursu ve nefes eğitimi kursu fırsatı da sunuyor. Belediye tarafından verilen hizmetler arasında engelli aracı ile engelli vatandaşlar evlerinden alınarak, hastaneye ve fizik tedavi merkezlerine bırakılarak, işleri bittikten sonra evlerine geri götürülüyor. Sosyal Mağaza Otobüsü ile merkezde bulunan mahalle ve merkeze bağlı köylere gidilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara kullanılmamış kıyafet yardımında da bulunuluyor.

 

Hastalar İçin Bakım Çantası, Doğum Yapan Anneler İçin Bebek Çantası Veriliyor

Aksaray Belediyesi, şehrin çeşitli yerlerine kıyafet kumbaraları yerleştirirken, burada biriken kıyafetler önce ayıklanıyor ardından kuru temizlemeden geçtikten sonra sosyal mağaza aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor. Haftanın belli günlerde hastanede yatan vatandaşlar için hasta bakım çantası dağıtılırken, set içerisinde kolonya, terlik, peçete, ıslak mendil, kahve ve poşet çay bulunuyor. Haftanın belli günlerinde ise Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesinde doğum yapan kadınlara bebek çantası takdim ediliyor. Bu çantada ise bebek şampuanı, zıbın takımı, ıslak mendil, bebek bezi, anneler için bebek çantası ve kolonya yer alıyor.  Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğum yapan ve aracı olmayan anneler için de Bebek Taksi hizmeti veriliyor. Bebek Taksi 7 gün 24 saat vatandaşın hizmetine sunuldu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Öğretmenlik Haldir, Tavırdır, Yaşayış Tarzıdır"Önceki Haber

"Öğretmenlik Haldir, Tavırdır, Yaşayış T...

"Kadınlara Yönelik Ekonomik, Psikolojik, Fiziksel Ve Cinsel Şiddetin Her Türlüsü Sert Bir Dille Kınanmalıdır"Sonraki Haber

"Kadınlara Yönelik Ekonomik, Psikolojik,...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar