BARO BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN DÜZGÜN: "SEÇİME İTİRAZ EDEN DE BU SEÇİM LİSTESİNİ HAZIRLAYAN DA ÖNCEKİ BARO BAŞKANIDIR” 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BARO BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN DÜZGÜN: "SEÇİME İTİRAZ EDEN DE BU SEÇİM LİSTESİNİ HAZIRLAYAN DA ÖNCEKİ BARO BAŞKANIDIR” 
Aksaray Barosu Başkanı Ferit Köse, baro seçimlerine itiraz ederken Baro Başkanlığı seçimini kazanan Av. Erçin Mevlüt Düzgün ise “Vicdansızca yapılan itirazın baro başkanlığı yapmış bir kişi tarafından yapılmış olması ayrıca düşündürücüdür” dedi. 

Aksaray Barosu 19. Genel Kurulu’nda 225 oya karşılık 226 oyla yeni baro başkanı olarak Av. Erçin Mevlüt Düzgün seçildi. Seçimin ardından bir önceki Baro Başkanı Av. Ferit Köse, seçime itiraz ederek, oyların yeniden sayılmasını talep etti ve seçimde seçim yeterliliği bulunmayan bir avukatın oy kullandığı iddiasında bulundu. 

“Böyle Bir Rapor Olmadığı Gibi Herhangi Bir Kısıtlama Kararı da Yoktur” 

Av. Erçin Mevlüt Düzgün, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Üzülerek belirtmem gerekir ki seçimde yarıştığımız karşı tarafça bir meslektaşımız hakkında ‘akli dengesi yerinde olmamasına rağmen oy kullandığı’ gerekçesi ile itirazda bulunulmuştur. Meslektaşımız hakkında böyle bir rapor söz konusu olmadığı gibi herhangi bir kısıtlama kararı da yoktur. Ayrıca seçmen listesi askı sürecinde itiraz edilmeden kesinleşmiştir. Bu haliyle seçmen listesindeki tüm meslektaşlarımızın istisnasız oy kullanma hakkı mevcuttur” açıklamasında bulundu. 

“Süreci Titizlikle Takip Ettiğimizin Bilinmesini İsterim” 

Kesinleşmiş seçmen listesinde bulunan hiç kimsenin oy vermesinin önünde bir engel bulunmadığını ifade eden Düzgün, “Meslektaşımızın ekmeği ile oynanmasına asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isterim. Bu vicdansızca yapılan itirazın baro başkanlığı yapmış bir kişi tarafından yapılmış olması ayrıca düşündürücüdür. Gerek seçim sonuçlarının açıklandığı dün akşam seçim hakiminin tavırları gerekse yapılan itiraz üzerine bugün seçim hakimi ile yapmış olduğumuz görüşmelerde yaşanan hadiseler nedeni ile de ilgili hakim hakkında reddi hakim talebinde bulunulmuştur. Süreci titizlikle takip ettiğimizin ve ortaya çıkabilecek her türlü hukuksuzluğa karşı gerekli yasal yollara başvuracağımızın isterim. Meslektaşımıza karşı ileri sürülen bu çirkin iftira ile ilgili olarak hukuksuzluğa karşı gerekli yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isterim. Seçim kanunu gereğince yarın neticelenmesi bekleniyor. 5’e kadar itirazlar devam edecek. Sonrasında itiraz süreci son buluyor. Seçim hakimi değerlendirme yapacaktır. Biz seçim hakimi hakkında reddi hakim talebinde bulunduğumuzdan öncelikle bunun değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu kabul görürse başka bir hakim tarafından değerlendirme yapılacaktır” dedi. 

“Seçim Sonucunu Etkileyebileceği İçin Meslektaşımızın Üzerinden Bunun Yapılması Üzücüdür” 

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Erhan Toprak ise “Her zaman oyunu kullandı avukatımız, bir rapor da yok. Bu listeyi hazırlayan seçimden önceki baro başkanıdır. Liste kesinleşmiştir, kendileri de itiraz etmemiştir. Kesinleşmiş listelerdeki herkesin oy kullanması gerekir. Akli dengesi yerinde olmasa da oy kullanabilir. Bilemeyiz ama seçim sonucu etkileyip etkilememe burada. Seçim sonucunu etkilemeyecek olsa bu iddia değerlendirmez. Seçim sonucunu etkileyebileceği için meslektaşımızın üzerinden bunun yapılması üzücüdür” sözlerini kullandı. Haber: Harun Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Konu Sadece Aksaray Değil, Öğrenciler Atama Olmayan Bölümlere Gitmeye Korkuyor!Önceki Haber

Konu Sadece Aksaray Değil, Öğrenciler At...

ÖNCEKİ DÖNEM BARO BAŞKANI KÖSE: "YARGININ VERECEĞİ KARARA SAYGILIYIM"Sonraki Haber

ÖNCEKİ DÖNEM BARO BAŞKANI KÖSE: "YARGINI...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar