Baro Başkanı Köse: “Usul, Esastan Önce Gelir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baro Başkanı Köse: “Usul, Esastan Önce Gelir”
Aksaray Barosu, Hukuk Mahkemeleri Kanunu adlı seminer düzenledi. Seminere baroya kayıtlı birçok avukat ve stajyer avukat katılım gösterdi.

Aksaray Barosu, eğitim seminerleri kapsamında Hukuk Mahkemeleri Kanunu adlı bir seminer düzenledi. Yapılan seminerde açılış konuşmasında bulunan Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse, sözlerine şehit düşen Mehmetçiklerimizle başladı.

Başkan Köse, "Pençe Kilit Harekat bölgesinde çıkan çatışma sonucunda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

 

"İşin Esasında Haklı Olmanın Yeterli Olmadığı Bir Gerçektir, Usul Esastan Önce Gelir"

Avukatların başarılı olabilmesi için tüm usul hükümlerine hakim olmak gerektiğini ifade eden Köse, "Hepimizin bildiği üzere gerek hukuk yargılaması, gerek ceza hukuku ve gerekse idari yargılamada bizi başarıya götürecek yol ancak davamızın tabi olduğu usul hükümlerine hakim olmamızla mümkündür. Avukatlık mesleğinin pratiğinde görüyoruz ki davanın esasına uygulanacak temel kanunlardansa duruşma esnasında en çok ihtiyaç duyduğumuz kanun usul kanunudur. Bu sebeple usul kanununun çok iyi öğrenilmesi gerekmektedir. Usul hükümleri, başladığımız noktayla varmak istediğimiz nokta arasındaki bizi hedefe götürecek yolun haritasıdır.

Maddi vakıaları açıklamak ve taleplerini ortaya koymak davanın taraflarının sorumluğunda, uygulanacak doğru maddi hukuk normlarını tespit görevi de mahkemededir. Bununla birlikte usul hükümlerinin resen tatbik edildiği gerçeği dikkate alındığında, sadece işin esasında haklı olmanın yeterli olmadığı bir gerçektir. Usulü gerekleri yerine getiremeyen veya yargılama sürecinde gösterilmesi gereken anlık refleksleri gösteremeyen tarafın davayı kaybının kaçınılmazdır. Bu gerçek bütün meslek hayatımız boyunca unutmamamız gereken en önemli hususlardan biridir. Yani usul esastan önce gelir" ifadelerini kullandı.  Aksaray Barosu olarak bu hususlara önem verdiklerini söyleyen Köse, "Verimli bir seminer olacağı düşüncesi ile Bizleri kırmayarak şehrimize gelen kıymetli meslektaşımız Diyarbakır Barosu’ndan Av. Mehmet Erdem ve siz değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" dedi. Katılımcı ve eğitim seminerine ilgi gösteren meslektaşlarına teşekkürlerini sunan Başkan Köse, bu tür eğitimlere devam edeceklerini dile getirdi. Programın ardından Diyarbakır Barosu Av. Mehmet Erdem ve Baro Başkanı Köse, programı değerlendirerek görüş alış verişinde bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatura Düzenleme Sınırı Değişti! Bu Tutarın Üstüne Fiş KesilemeyecekÖnceki Haber

Fatura Düzenleme Sınırı Değişti! Bu Tuta...

Paranızdan Olmayın! Emniyet Dolandırıcılığa Karşı UyardıSonraki Haber

Paranızdan Olmayın! Emniyet Dolandırıcıl...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar