Bakanlık Harekete Geçti: Araç Satışlarında Yeni Dönem Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakanlık Harekete Geçti: Araç Satışlarında Yeni Dönem Başlıyor
Sıfır otomobil bulunamaması sıkıntısına karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Stok durumunu takip etmek üzere bir sistem üzerinde çalışılıyor. Sıfır araçların yanı sıra ikinci el piyasası için de bir düzenleme için hazırlık yapılıyor.

Otomobil Piyasasında yaşanan sıfır araç yokluğuna karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Sıfır araçların stok durumunu takip etmek için yeni bir sistem üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Yeni düzenlemeyle birlikte sahada denetim elemanlarının dışında elektronik sistem üzerinden stok takibi yapılabilecek.

 

Sıfır Araçlarda Stokçuluğun Önüne Geçmek İçin Yeni Sistem Geliyor 

Yeni çalışmayla birlikte oluşturulacak sistem de bir otomobil ithal edilme aşamasından fabrikada banttan indikten hemen sonra müşteriye ulaşana dek internet üzerinden elektronik ortamda takip edilebilecek. Sıfır aracın bayiye hangi sürede ulaştığı, ne kadar süre içerisinde müşteriye gideceği elektronik sistemde görülebilecek. Bakanlık, geliştirileceği bu uygulamayla stokçuluk yapanların önüne geçmeyi engelleyerek stok sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

 

İkinci El Fiyatlarını Düşürmek İçin Hamle Geldi 

Yalnızca sıfır araç değil ikinci el araçlar için de fiyatların uygun seviyeye düşmesini sağlamak için denetim mekanizması üzerinde çalışılıyor. Yapılacak yeni denetimle birlikte artık otomobil ilanlarında gerçek kişi isimleri bulunacak. Aracı satan şahsın gerçek ismi, soyadı, telefon bilgilerinin doğru olması şartı aranacak. Kişilerin gerçek ya da tüzel kişi olup olmadığını ilan siteleri denetleyecek. 

Eğer yanlış bilgilendirme söz konusuysa o zaman kişilere ve ilan sitelerine ceza uygulanırken, ilana da erişim engeli geçecek. Vekaletle bir yakınının üzerine kayıt yaptırarak al-sat yapan kişiler de radara alındı. 3 aracın üzerinde satış yapanlara ceza uygulanacak. Yalnızca araç değil konutlar için de bu uygulama yapılacak.

 

Nasıl Denetlenecek? 

İthal edilen araçlar Türkiye'ye girer girmez elektronik sisteme dahil edilecek. Yetkililer bu sistem üzerinde stokları görebilecek ve stokçuluk olması durumunda hemen harekete geçerek bunu engelleyecek. İkinci el cephesinde ise gerçek kişiler dışında satışa izin verilmeyecek. İlanlarda gerçek kişisel bilgilerin yer alması istenecek. Böylece kim gerçek satıcı kim ticari işletme tam olarak ayırt edilebilecek. Sahte ilanlar da böylece sitelerde yer almayacak. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuzeyin Sultanları Aksaray'da Bir Araya GeldiÖnceki Haber

Kuzeyin Sultanları Aksaray'da Bir Araya...

Basın İlan Kurumu'na KGK'den Çağrı: Yerel Gazeteler ÖlüyorSonraki Haber

Basın İlan Kurumu'na KGK'den Çağrı: Yere...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar