Bakan Muş'un Ticaret Odası Toplantısında Gergin Anlar Yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Muş'un Ticaret Odası Toplantısında Gergin Anlar Yaşandı
Geçmiş olduğumuz hafta bir dizi ziyaret ve pazar yeri açılışı için Aksaray'a gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Aksaray'ın uzun yıllardır söz verilen ama bir türlü yapılamayan Ulukışla tren yolu hattı ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki açıklamasında, Aksaray siyasetinin Ankara'da lobisinin eksik olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçtiğimiz hafta içerisinde Aksaray'da temaslarda bulundu. Gaziantep-Osmaniye hızlı tren hattının her iki ilin de milletvekilleri ve belediye başkanlarının yoğun çalışması sonucu gündeme alındığını ve çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Muş'un, Aksaray siyasetinin ve lobisinin bu konuda zayıf olduğu söylediği iddia edildi.

Ticaret Bakanı Muş, iddia edilene göre Ticaret Odası'nda yaptığı açıklamalarda, Gaziantep-Osmaniye arası hızlı trenle ilgili Gaziantep milletvekilleri ve belediye başkanının yoğun bir şekilde Ankara'yı yol ederek gide gele bu proje için çalıştıklarını söyledi. Kulislere yansıyan iddialara göre, Aksaray'da yıllardır söz verilen ama bir türlü çözülemeyen Aksaray Organize Sanayi Bölgesi için çok önem arz eden tren hattı  ile ilgili yapılan çalışmaların eksikliğini dikkat çeken Muş, "Yine de bu çalışmalar belli bir noktaya geldi ama yaşanan ihale süreçleri sürekli mahkemelik olduğu için, ayrıca Ulukışla tren yolu hattının süreci de çok eski tarihlere dayanmıyor. Burada şehirdeki tüm unsurların, milletvekillerinin birlikte çalışması ile alakalı da bir süreç" dedi.

Aksaray'ı ziyareti kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş insanları ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Muş, basına kapalı bölümde iş insanları ve yatırımcıların sorunlarını dinledi. Toplantıda, iddia edilene göre, alışveriş merkezi yönetim kurulu üyesi olan bir iş insanının yaşadığı sorunu dile getirerek sesini yükseltmesi gerginliğe yol açtı.

"Bırakın Derdimizi Anlatmayı Randevu Bile Alamıyoruz"

Aksaray'daki bir alışveriş merkezinin otopark sorunu yaşadığını dile getiren iş insanının, dönemin AK Partili belediye başkanı ve siyasilerinin, vatandaşa buraları satarken geniş otoparkı ve sosyal alanlarının olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Maalesef biz işin içine girdikten sonra gördük ki buradaki alışveriş merkezinin içinde bulunduğu otopark alanı birden fazla kamu kurum ve kuruluşlarına ait" dediği, buradan kamu ve kuruluşlarının yer parası aldığını belirterek, "Bizler yıllardır Aksaray başta olmak üzere Ankara'ya gidip geliyoruz. Bırakın derdimizi anlatmayı randevu bile alamıyoruz. Buralar satılırken insanlara bu şekilde söylenmemişti" dediği öne sürüldü. Bu eleştiriler üzerine toplantıda soğuk hava esti.  Toplantıda iş insanların yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümü tartışıldı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Lider Nazara Geldi Önceki Haber

Lider Nazara Geldi 

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Adayı Turan Yaldır: Aksaray'ımızda Tarih YazacağızSonraki Haber

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Adayı Tur...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar