sabancı

ATB'den 20 Milyonluk Bütçeyle 500 Milyon Liralık Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATB'den 20 Milyonluk Bütçeyle 500 Milyon Liralık Yatırım
Aksaray Ticaret Borsası Eskil ilçesi şubesi tamamlandı. Aksaray Ticareti Borsası Başkanı Hamit Özkök, 20 milyonluk bütçe ile 500 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını söyleyerek, "Bu proje Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Burayı da projelendirmek için diğer borsalar geliyor, fakat yapmaya kimse cesaret edemiyor açıkçası" dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Eskil ilçesi şubesinin tamamlandı. Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, 20 milyonluk bütçe ile 500 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade ederek, Türkiye'nin en büyük ticaret merkezinin Aksaray'da olduğunu ve bundan büyük gurur duyduklarını söyledi.

 

"Burayı Projelendirmek İçin Diğer Borsalar Geliyor Ama Cesaret Edemiyorlar"

Başkan Özkök, "Aksaray'ın değil, Türkiye'nin en büyük ticaret merkezi şu anda burası. Bildiğiniz gibi, Eskil, ilimizin tarımsal potansiyelinin yükünü çeken ve büyük bir bölümünü oluşturan ilçemiz. Bu vesileyle Eskil ilçemize, böyle bir organizasyon ile çok büyük bir projeyi kazandırmanın mutluğunu yaşıyoruz. Bu proje Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Burayı da projelendirmek için diğer borsalar geliyor, fakat yapmaya kimse cesaret edemiyorlar açıkçası. Biz Ticaret Borsası olarak 2023 yılında başlayıp projemizi bitirdik. İnşallah önümüzde de Eskil'e yeni projeler var. Hayvancılığın merkezi olan ve ihtiyacı olan mezbahane, et entegre tesisi ve ikincisi organize hayvancılık bölgesi faaliyetlerini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Eskil halkına böyle bir proje kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Özkök, "En büyük faydayı sağlayanlar Eskilli meclis üyelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz, Eskil'de borsamızı temsil eden Gürsel Keskin kardeşimiz, 'Eskil'e bunlar yapılmazsa olmaz başkanım' dedi, bütün gayretini göstererek bize bu arsayı sağlamada, projeyi kazandırmada çok büyük katkıları oldu çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

"Burası 1500 Kişiye Ekmek Yediriyor"

Ağırlıklı olarak hububat alım satımı gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Özkök, "Şu anda bildiğiniz gibi TMO’nun lisanslı depolarında yer kalmadığı için mısırda çok büyük bir yere ihtiyaç vardı. Sonradan satılsa da depolarımız hakikaten ilaç gibi yetişti. Herkesin depolamasında yani stoklamasında ihtiyaçları karşılandı. Burada 68 adet dükkanımız var, 9 bloktan oluşan. Her dükkanda üçer kişi çalışsa 250 kişiye tekabül ediyor. Bu da çarptığında 1500 kişiye ekmek yediriyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Biz ayriyeten her gittiğimiz ve yaptığımız inşaatlarda, borsamız idari binası ve satış salonlarıyla, birimleriyle birlikte hem camisini, külliye tarzında yaparak ecdadımızın yaptığı gibi yaptığımız hiçbir iş eksik olmasın istiyoruz. Borsacılık zaten vatandaş ve tüccar arasındaki bağlantıyı kuran hakem kuruluşudur. Bu vesileyle hem vatandaş kazanacak hem tüccar kazanacak. Devlet bu manada biliyorsunuz siloculuktan çıktı kirayla yerler tutuyor. Bu vesileyle kira bulamadığı zaman biz buraları kendilerine tahsis ediyoruz ya da esnafımız birebir devletin görevini üstlenerek çiftçiden alım gerçekleştiriyorlar ki dolayısıyla burada hem üretici, hem tüccar, hem TMO, hem devlet, hem de Aksaray kazanıyor, dolayısıyla Türkiye kazanıyor" sözlerine yer verdi.

 

"Bir Yılda 20 Milyon Bütçeyle 500 Milyon Liralık Yatırım Yaptık"

2024 yılında borsa genelinde çok büyük hedeflerinin olduklarını söyleyen Özkök, "Eskil'e mezbahane, iki organize hayvancılık bölgesi kazandıracağız. Bizim her yıl standardımız, her ilçeye 500 milyon liralık yatırım yapmak. Geçen yıl 20 milyon bütçeyle burayı ve Ortaköy'ü yaptık. Bunu hiçbir babayiğit yapamaz. Belediyelerin bütçesi 750 milyon, şehre 350 milyon bütçe yapar ama biz 20 milyonluk bir bütçeyle 500 milyon liralık bir yatırım yaptık bir yılda. Bunun mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Meclisimin ve yönetimimin, benimle birlikte çalışan personelin başarısı ve esas olan üyelerimizin katkısına ben yürekten teşekkür ediyorum. Ama biz işimizi iyi yaptığımız için 20 milyonluk bütçeyle 500 milyonluk yatırım yaptık bunu hiçbir belediye hiçbir şehir yapamaz" dedi.

 

"Hamit Özkök Başkanımızın Sayesinde Böyle Bir Proje Gerçekleşti"

Borsa Meclis Üyesi Gürsel Keskin ise yaptığı açıklamada, "Eskil'e böyle bir proje yaptığı için Ticaret Borsası adına, Eskil adına Hamit Özkök Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Hayallerimiz gerçek oldu. Böyle büyük bir proje hayallerimizdeydi. Hamit Özkök Başkanımızın sayesinde böyle bir proje gerçekleşti. Mutluyuz sevinçliyiz" ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Zam Alsak da Almasak da Perişanız, Eskiden Zamlar 5-10 Lira Gelirdi Şimdi 50 Lira 50 Lira Geliyor"Önceki Haber

"Zam Alsak da Almasak da Perişanız, Eski...

"Şu Belediye Başkanı Ön Planda, Bu Belediye Başkanı Yeniden Aday Gösterilecek Gibi Haberler Gerçeği Yansıtmıyor"Sonraki Haber

"Şu Belediye Başkanı Ön Planda, Bu Beled...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar