"Aşure Birlik ve Beraberliğimizin En Güzel Göstergesidir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray AK Parti Kadın Kolları ve AK Parti İl Yönetimi, 15 Temmuz Milli İrade Meydanında aşure dağıtma etkinliği gerçekleştirdi. Aşure dağıtımına ilgi gösteren vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Aksaray’da aşure günü münasebetiyle AK Parti Kadın Kolları ve AK Parti İl yönetimi, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure etkinliğine Aksaray AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Altınsoy, Cengiz Aydoğdu ve AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk katılım gösterirken, vatandaşlar da aşure dağıtımına ilgi göstererek kuyruk oluşturdu.

 

"Bütün Renklerimizle Beraber Mutlu ve Huzurlu Yaşayabileceğimiz Anlamına Gelir"

Aşure dağıtımı sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, "Aşure günü münasebetiyle, her yıl geleneksel olarak yaptığımız, Kadın Kolları Başkanlığımızın yaptığı programa eşlik ettik. Bugün tabii aşure günü birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir gün. Aşure esasında mana itibariyle baktığımız zaman bütün tatların bir arada ne kadar güzel ne kadar lezzet verdiğinin bir göstergesi. Buradan biz de insanlar olarak kendimize çıkarım yapmamız gerekir. Bütün renklerimizle beraber, bütün insanlarımızla beraber huzurlu ve mutlu yaşayabileceğimiz anlamına gelir. Buradan bütün Aksaraylı hemşehrilerimizin ve İslam coğrafyasının aşure gününü kutluyorum, tekrardan mübarek olmasını temenni ediyorum ve İslam dünyasının huzuru ve barışı için temennilerde bulunuyorum" dedi.

 

"Aşure Günü Bizim Milli Günlerimizden Biri"

Aşure gününün milleti millet yapan günlerden biri olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, "Aşure günü bizim milli günlerimizden biri. Milleti millet yapan bir takım günler, aylar, dini bayramlar, milli bayramlar vardır. Aşure de tarihte ki bir hacının hatırlanışı, aynı zamanda hicri yıl başının başlangıcı. Böyle pek çok yerden önemli bir gün tabii burada hemşehrilik duygusunun, Aksaray’daki birlik beraberliğin yaşatılması, komşuluğun verdiği bir göstergesi gibi bir şenlik. Kadın kollarımızı tebrik ediyorum. Yaptıkları hayır hasenatı Allah kabul etsin" değerlendirmesinde bulundu. Haber : Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma, Çalıntı Motosikletin Peşine DüştüÖnceki Haber

Jandarma, Çalıntı Motosikletin Peşine Dü...

Drift Atan ATV Sürücülerine 122 Bin 52 Lira Para Cezası!Sonraki Haber

Drift Atan ATV Sürücülerine 122 Bin 52 L...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar