Aksaray’da Üretim Artsın Diye Çiftçiye Tohum Desteği!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da Üretim Artsın Diye Çiftçiye Tohum Desteği!
Aksaray Valiliği öncülüğünde, Aksaray’da tarımsal kalkınma hamleleri kapsamında çiftçileri desteklemek ve üretimi artırmak amacıyla Aksaraylı 423 çiftçiye aspir, kuru fasulye ve yağlık ayçiçeği tohum desteği verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi bahçesinde gerçekleştirilen tohum dağıtım programında konuşan Vali Hamza Aydodğu, “Bir pandemi öncesi hayat vardı bir pandemi sonrası hayat var. Pandemi öncesi ve sonrası hayat şartlarımız değişti. Elimizdekilerin kıymetlerini, değerlerini başımıza musibet gelmeden bilemiyoruz. Ama bu Covid ile birlikte bunu bir kez daha anlamış olduk. Toprakla birlikte ön plan çıkan tarım ve gıda sektörü oldu. Tarım olmazsa olmaz. Eğer sizin karınınız aç ise lüks bir evde yaşayamazsınız ve arabaya binemezsiniz. Aksaray’ın çok bereketli toprakları var. Bugün 9 ürünümüz Türkiye genelinde 10’uncı sırada yer alıyor. Tarımın başkenti olma yolunda Aksaray emin adımlarla ilerliyor. Biz ürettiklerimize sahip çıkacağız. Hep beraber devlet millet el ele çalışacağız. Tohumlarımız inşallah bereketli topraklarda çok güzel yeşerecekler ve ürünler verecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.

“Üreticiler İnadına Üreteceğiz Ve Üretmemizde Gerekiyor”

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Biz Ziraat Odası olarak üreticilerimizin desteklenmesini benimsiyor ve önemsiyoruz. Allah devletimizden razı olsun, her zaman üreticimizin yanında. Geldiği günden bu yanan çiftçi dostumuz sayın valimiz var. Üreticimizin her sıkıntısında valiliğimizin imkânları doğrultusunda desteğini esirgemediğin için çok teşekkür ediyorum. Fasulye olsun, yağlık ayçiçeği olsun, aspir olsun, nohut olsun bu sene çiftçilerimize can suyu gibi geldi. Bu tür desteklerin daha da arttırılması iyi olur. Biz üreticiler olarak inadına üreteceğiz ve üretmemizde gerekiyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama en büyük teşekkürü Sayın Cumhurbaşkanımıza ediyorum” dedi.

“Aksaraylı Çiftçilerimiz Üretiyor, Ülkemiz Kazanıyor”

Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ise “Bakanlığımız ve Valiliğimiz himayelerinde İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinin maddi destek sağladığı %75 hibeli tohumlarımızı çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Bilindiği gibi ilimiz TÜİK verilerine göre bitkisel üretimlerde Türkiye’de 2’inci sırada yer alıyor ve 10 Milyar TL üzerinde tarımsal üretim dolaysıyla Türkiye’de 16’ıncı sırada bulunuyor. Bakanlığımızın tarım arazilerini etkinleştirilmesi ve nadas bırakım alanlarının azaltılması projesi kapsamında son 4 yılda çiftçilerimize yaklaşık 6 Milyon TL tutarında 290 ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştirilmiştir ve bu tohumlar %75 hibeli olarak çiftçilerimize verilmiştir. 4 yıl içerisinde yaklaşık 56 bin dekar atıl ve nadasa bırakılmış tarım arazisi üretime kazandırılmıştır. 2022 yılında 2 Milyon TL tutarında 80 ton %75 hibeli tohum dağıtımı müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir. Bugün il genelinde 423 çiftçimize 20 ton aspir tohumu, 5 ton yağlık ayçiçeği tohumu, 13 tonda kuru fasulye tohumunun dağıtımı gerçekleştirdik. Başta valimiz Hamza Aydoğdu’ya ve emeği geçen herkese ve eli nasırlı çiftçimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Devlete Katma Değer Sağlayan Ürünler Üreteceksiniz”

 “Elleri nasırlı yürekleri vatan diye çarpan benim üretici çiftçi kardeşlerimiz için gerçekten önemli bir proje” diyen Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök de “Tohumun tarlaya atılmasıyla birlikte sofraya varana kadar olan aşamada emek gösteren sizler kaliteli tohumu toprağa atmakla birlikte rekoltesi yüksek devlete katma değer sağlayan ürünler ürettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

“Bu Proje Maliyetlerimizi Düşürecek,  Tarlarımız Artacaktır”

 25 yıldır Bebek Köyünde çiftçilik yapan Yıldırım Coşkuner, son yıllarda bakanlığın verdiği desteklerle üretim alanlarını genişletip daha fazla ürün elde etmeye başladığını dile getirerek “Üreticiler olarak artan maliyetler karşısında ne yapacağımızı düşünürken, imdadımıza temsilen sayın valimiz ve kıymetli müdürlerimiz yetişti. Bu proje maliyetlerimizi düşürecek,  tarlarımız artacaktır. Devletimizin verdiği bu destekleri karşılıksız bırakmayacağız ve Aksaray’ın bir karış toprağı kalmayıncaya kadar ekeceğiz ve üreteceğiz.  Bu desteği sağlayan başta valimiz Hamza Aydoğdu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükkılıç, “Aksaray’daki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyorum”Önceki Haber

Büyükkılıç, “Aksaray’daki Gelişmeleri Ya...

Dağılgan’da Maç Başlıyor İşte İlk 11'lerSonraki Haber

Dağılgan’da Maç Başlıyor İşte İlk 11'ler

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar