sabancı

Aksaray’da Ev Fiyatları Bir Milyonu Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKMÜB Arsa Oranlarında İndirim İstedi

Aksaray Müteahhitler Odası Birliği (AKMÜB) Başkanı Fatih Güneş birlik üyeleriyle iftar vesilesi ile bir araya gelerek müteahhitlerin yaşadıkları sorunları gündeme taşıdı. Aksaray’da konut fiyatlarının geldiği noktayı değerlendiren ve ekonomik kriz nedeniyle daire satışlarında düşüşün devam ettiğini dile getiren Güneş içinde bulundukları meslek grubunun istihdam yaratma konusunda en yüksek imkânı sağladığını hatırlattı.

“Şehrin Silüetine Katkımız Sürüyor”

Şehir ekonomisine ve silüetine katkılarından da söz eden Güneş “İki yıldır pandemi süreci ile Ramazan ayında bir araya gelişlerimiz ertelenmişti. Bu yıl yeniden sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Bildiğiniz üzere Aksaray’da son yıllarda istihdam sağlamada şehir ekonomisine katkımız azımsanamayacak ölçüde yüksektir. Bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman şehrimizin en önde gelen meslek gurubu biz müteahhitleriz yaptığımız bir çok proje ile şehrin siluetine estetik kattık ve şehrimizi birleşme yolunda ve şehirleşme yolunda başarılı ilerlemeler kaydettik” dedi.

“Arsa Oranları Yüzde 35 Seviyesine İndirilmeli”

“Bu ilerlemenin devamlılığı için birkaç konuya değineceğim” diyen Güneş “Sektörümüzün önünde oluşan maliyet dengesizliği gibi bir çok sorunun olduğunu sizler de biliyorsunuz. Şu an itibariyle A’dan Z’ye tüm inşaat malzemelerine ve işçiliklerine gelen zamlardan sonra daire fiyatlarımız Aksaray’da bir milyonun üzerine çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Görünen o ki kısa ve uzun vadede malzeme fiyatlarında ve işçilikte gerileme olmayacak. Daire satışlarımızda bu rakamlara bakarak zora girmiştir. Bu noktada bizim orta ve kısa vadede yapmamız gereken arsa oranlarını şehirde tekrar %30 ve %35 bantlarına indirmemiz gerekmektedir. Birçok konuda Nevşehir ve Niğde’yi örnek gösteriyoruz, ama arsa payları o şehirlerde şu an %30 ve %35 seviyelerinde. Arsa katları ise bizim şehirden daha yüksek arsa katları yapılmaktadır. Bizim en kısa zamanda arsa paylarını indirmemiz gerekiyor bu da bizim elimizde. Sektör ve işimizin devamlılığı için herkesin bu konuya hassasiyet göstermesi gerekiyor” dedi. Konuşmasının ardından sponsor olan firmalara plaket takdiminde bulundu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Devam EdiyorÖnceki Haber

57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur...

Temizlik malzemeleri satın alınacaktırSonraki Haber

Temizlik malzemeleri satın alınacaktır

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar