sabancı

Aksaray'da 5 Yılda 9 Bin Kişi Meslek Sahibi Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da 5 Yılda 9 Bin Kişi Meslek Sahibi Oldu
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin deneyim kazanması için eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Yapılan programlarla birlikte Aksaray'da 5 sene içerisinde 9 bin kişiye istihdam sağlandı.

 Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına işveren ve işsiz vatandaşların yoğun ilgisi bulunuyor. Eğitim kapsamında imalat, toptan ve perakende, sağlık ve sosyal hizmet sektörleri başta olmak üzere birçok farklı sektörde, gençler meslek edinirken, mesleki bilgilerini de pekiştiriyor. Uygulanan programlarla birlikte, nitelik gerektiren mesleklerde tecrübe aktarımı yoluyla mesleklerin sürdürülmesine katkı sağlanırken, İŞKUR'un düzenlediği işbaşı eğitim programları kapsamında, son 5 yıl içerisinde 9 bini aşkın kişi, meslek sahibi oldu.

Günlük Olarak 327,18 Lira Ödeme Yapılıyor

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, Aksaray'da İŞKUR destekleri ile 362 çalışanı bulunan, ulusal ve uluslararası markalarla çalışan ÇAM Tekstil firması ile İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 35 kişi daha meslek sahibi oldu. Böylece 2023 yılında Eroğlu, Endüstri, Akmoda, SK Göktürk firmaları başta olmak üzere, tekstil sektöründe 200 kişi, İşbaşı eğitim programı kapsamında iş sahibi oldu. Gençler bir taraftan mesleki deneyim ve tecrübe elde ederken bir taraftan da günlük 327,18 TL lira ödeme alabiliyor. Aynı zamanda programa katılım gösteren vatandaşlar, sosyal güvence altına alınırken, genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığına ilişkin sigorta primleri de karşılanıyor.

İşbaşı Eğitim Programına 26 Gün Katılana 8 Bin 506 Lira Ödeme

İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla birlikte, 1 Nisan 2023 tarihinden geçerli olacak şekilde lise ve altı haricindeki öğrenci statüsünde olan tüm gençlere yüzde 33 oranında zaruri gider ödemesi artışı yapıldı. Yapılan düzenlemeyle birlikte işbaşı eğitim programına 26 gün katılım gösteren bir öğrenci, 8 bin 506 lira 68 kuruş ödeme alabilecek. 6 ay çalışmaları durumunda 51 bin lira, geleceğin mesleklerinde 9 ay çalışmaları durumunda ise 84 bin lira gelir elde edebilecekler.

Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit Sefa Altınsoy Anaokulu İle Romanya Okulu Arasında Proje Ortaklığı YapıldıÖnceki Haber

Şehit Sefa Altınsoy Anaokulu İle Romanya...

Ertürk: 14 Mayıs Gecesinden Daha Önemlisi 15 Mayıs SabahıSonraki Haber

Ertürk: 14 Mayıs Gecesinden Daha Önemlis...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar