sabancı

"Aksaray Olmadan Aksaray Üniversitesi Olmaz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Aksaray Olmadan Aksaray Üniversitesi Olmaz"
2023 yılında yapılan ve 2024 yılında yapılması planlanan çalışmaların değerlendirildiği Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 7’nci Danışma Kurulu Toplantısı, gerçekleştirildi. Toplantıda şehir-üniversitenin bütünleşmesi üzerine görüşüldü.

Aksaray Üniversitesi 7'nci Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, üniversite ve şehrin işbirliği ile hareket etmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

 

"Aksaray'ı Çok Önemsiyoruz, Sorumluluğu Yerine Getirme Kararlılığı İçinde Çalışıyoruz"

Arıbaş, "Aksaray olmadan Aksaray Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi olmadan da Aksaray olmaz! Biz, Aksaray’ı çok önemsiyoruz ve şehrimiz için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirme kararlılığı içinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. İş birlikleri kurmaya hazır olduklarını söyleyen Arıbaş, üretimden sanayiye, sağlıktan sosyal etkinliklere, ders içeriklerinden yeni bölüm ve programlara kadar geniş bir alanda verimli şekilde işler üretmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

 

"Cihazlarımızı Yeniliyor, Test ve Analiz Kapasitesini Artırıyoruz"

Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezinde sanayicinin ihtiyaç duyacağı pek çok test ve analizin yapıldığını söyleyen Rektör Arıbaş, "Cihazlarımızı yeniliyor, test ve analiz kapasitesini arttırıyoruz. Bunun yanı sıra, ders programlarımızı, içinde bulunduğumuz çağın gereklerine uyumlu biçimde güncelliyoruz. Yeni bölüm ve programlar için de Yükseköğretim Kuruluna başvurularımızı yaptık" açıklamasında bulundu.

 

"Farklı Kurumların Destekleriyle Aksaray Teknopark Hızla İlerliyor"

Teknopark'ın iki ayda önemli bir yol kat ettiğini ve üniversite-şehir uyumunun en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Arıbaş, "Kurduğumuz konteyner sitede hazırlıklar son aşamaya geldi. Resmi işlemler başlamak üzere. Farklı kurumların destekleriyle Aksaray Teknopark hızla ilerliyor" şeklinde konuşurken, Diş Hekimliği Fakültesi Kliniğinin de yakın zamanda tedavi vermeye başlayacağını söyledi. Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse de 2023 yılını anlatan ve genel hatlarıyla 2024 planlamalarını izah eden bir sunum gerçekleştirdi. 20 bin 276 kayıtlı öğrencinin ASÜ'de okuduğunu söyleyen Köse, şehirdeki tüm görüşlere önem verdiklerini dile getirdi.  Rektör Yardımcısı Ömer Köse, "Danışma Kurulu Toplantıları, istişareyi ve el birliyle gelişmeyi mümkün kılan bir özelliğe sahip. Yeni dönem planlamalarını paydaşlarımızın da beklentilerine göre şekillendirmek istiyoruz. Katılım için herkese çok teşekkür ediyoruz" açıklamasını yaptı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hâkimiyeti Kaybetmenin Bedeli Ağır OlduÖnceki Haber

Hâkimiyeti Kaybetmenin Bedeli Ağır Oldu

MEDAŞ Hackathon Kazananları Belli OlduSonraki Haber

MEDAŞ Hackathon Kazananları Belli Oldu

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar