Aksaray Geleneksel Cumhuriyet Balosunda Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Geleneksel Cumhuriyet Balosunda Buluştu
Atatürkçü Düşünce Derneği Aksaray Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıldönümüne özel Cumhuriyet Balosu düzenledi.

 Özel bir otelde düzenlenen Cumhuriyet Balosu’na CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Baro Başkanı Erhan Toprak, çeşitli siyasi parti il yöneticileri, STK başkanları, belde belediye başkanları ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. Gecede açış konuşmasını yapan Aksaray ADD Başkanı Adil Koç “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. yıl dönümü münasebeti ile Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün başlatmış olduğu Cumhuriyet Balosuna hoş geldiniz zorlu bir sürecin, uzun bir mücadelenin sonudur Cumhuriyet. 15 Mayıs 1919'da yılında İzmir Rıhtımında Gazeteci Hasan Tahsin'in şahadeti ile başlayan ve bununla devam eden Kocatepe Kurtkaya şehitliğinde yatan Yüzbaşı Agah Efendi’den Albay Reşat Bey’e, Yıldırım Kemal'den Menemen'de şeriatçı yobazlar tarafından vahşice katledilen Kubilay Teğmen’e, Kurucu Başkanımız Muammer Aksoy'dan, Kurucu Üyemiz Fahriye Üçok’tan, kalpaksız Kuvayi Milliyeci Uğur Mumcu'ya, Genel Başkan yardımcımız Ahmet Taner Kışlalı’ya kadar binlerce bağımsızlık ve devrimci şehitlerimizin kanı karışmıştır cumhuriyete. Emperyalizmin yenilgiye uğratılmasıdır Cumhuriyet. Milletimizin onuru, uygarlığın anahtarıdır. Cumhuriyet yok edilmek istenilen bir ulusun varoluş hikâyesidir. Cumhuriyet gençliktir, delikanlıktır, cesarettir, namustur, haysiyettir, cesarettir. Cumhuriyet sarayın değil, şahsın değil, egemenliğin, milletin adıdır. Sözde değil özde milli olmaktır. Akıldır, bilimdir Cumhuriyet. Çağdaşlıktır Cumhuriyet. Kadın erkek el ele hedefe koşmaktır. Çocuklarımızın, mutlu yarınların, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyeti kutlamak Atatürk'ü anlamak, Atatürk'ü anmak, Cumhuriyeti savunmaktır” dedi. ADD Başkanı Adil Koç “Cumhuriyet ve Atatürk bir bütündür. Mustafa Kemal Atatürk sadece milli mücadelenin bir önderi değil, sadece vatanı kurtaran kahraman bir komutan değil, sadece Anadolu'nun aydınlatılmasının öncüsü değil, sadece devlet adamı değil, tüm bunların hepsi ve daha fazlasıdır. Atatürk öncelikle cumhuriyetçi, anti-emperyalist ve devrimcidir. Bağımsızlık ve ulusal egemenlik için savaşmış bir Kurtuluş önderidir. Toplumun muhasır medeniyet seviyesine ulaşması için uğraş veren bir aydınlanma savaşçısıdır. Bu yüzden Atatürk'ün cumhuriyeti bizim için özgürlük, demokrasi, çağdaşlık, adalet ve hukuk devleti, eşitlik, gelişme, ulusal bütünlük, milli kültür anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

“Halkın Kutsal İsyanının Ürünüdür”

 “Yeni Osmanlıcı hayalleri peşinde koşmak, piyasacı küreselleşmiş ekonomilere teslim olmak, ulus devleti, ulus kimliği ve ulusun bütünlüğünü modası geçmiş saymak; etnikçi, mezhepçi, bölgeci siyaseti benimsemek; toplumsal bütünlüğe ulusal birliğe darbe vurmuştur” diyen Koç “Tarihimizle barışıyor, geçmişimizle yüzleşiyoruz. Yeni bir tarih yazıyoruz gibi cilali sözler her kavramın ve kurumun önüne yeni ve demokratik sıfatları eklemek, iktidar ve muhalefet tarafından etkili olsa da milletin nezdinde karşılık bulamamıştır. Çünkü milletin kayıtsız şartsız egemenliğine dayanan Cumhuriyet; eksik ve aksak yönlerine rağmen; toplumsal eşitlik ve adalet sayesinde en alttan geleni en yukarı taşımıştır. Çünkü Cumhuriyet bir taraftan Kurtuluş Savaşı verirken, bir taraftan devlet kuran ve devrim yapandır. Milletleşirken devletleşen, devletleşirken milletleşen, bir halkın kutsal isyanının bir ürünüdür. Çünkü Cumhuriyet manda ve himayeye hayır diyerek kurulmuştur. Temelinde kan, gözyaşı, emek olduğu kadar; akıl, bilim, aydınlanma ve uygarlaşma vardır. Çünkü Cumhuriyet; Savaş meydanlarında kurulsa da barışçıdır. Yayılmacı, maceracı değildir. Hırslı, hırçın politikalar izlememektedir. Anti-emperyalisttir. Onun için cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümü ve cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” açıklamasında bulundu.

“Bize En Büyük Emaneti Laik Türkiye Cumhuriyeti”

ÇYDD Utku Tarakçı da yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimiz 98 yaşında. Bizim için Cumhuriyetler sadece bir kutlama değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Cumhuriyet değerlerini korumak ve her zaman yaşatmak için verdiğimiz sözün yenilenme günüdür. Büyük liderler geleceğe bıraktıkları miraslarla yaşamaya devam ederler. Mustafa Kemal Atatürk de yaşamı boyunca kurduğu, bağımsız, hür, çağdaş düşüncelerinden vazgeçmeyerek; bizlere en büyük emanetini, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni bıraktı. Bizler güneşin görünmediği zamanlarda bile her zaman güneşe ulaşmayı hedefleyen büyük liderin yolunda yaşamayı görev edinmiş cumhuriyetçileriz ve yurtseverleriz. Laik, demokratik ve Çağdaş Cumhuriyeti yaşatmanın ve daha ileriye taşımanın temel sorumluluk ve bilincindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek bağımsız kalabilmesi, özgür ve çağdaş bir ülke olabilmesi için cumhuriyetin getirdiği hak ve özgürlüklerden asla vazgeçmeyeceğiz. Söylenmemiş sözleri söylemeye, unutuldu sanılanları hatırlatmaya ve çağdaşlık yolculuğumuzu durmaksızın sürdürmeye devam edeceğiz. cumhuriyetin kazanımlarını yine ve yeniden hep birlikte koruyacağız. Büyük Önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı sevgi ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ziraat Türkiye Kupası’nda Sürpriz İlk 11 Yüz GüldürdüÖnceki Haber

Ziraat Türkiye Kupası’nda Sürpriz İlk 11...

Ağaçören Cevizi Görücüye ÇıktıSonraki Haber

Ağaçören Cevizi Görücüye Çıktı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar