sabancı

Aksaray, EMITT Fuarı’nda Tanıtılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray, EMITT Fuarı’nda Tanıtılacak
11 bin yıllık kültür ve medeniyet şehri Aksaray, tarihi ve kültürel özelliklerini, 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) tanıtacak. 

 Kazı alanları, doğal, tarihi ve kültürel eserleri ile Kapadokya Bölgesinde önemli bir turizm merkezi olan Aksaray, dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan EMITT’de kültür ve turizm değerlerini fuara gelenlerle buluşturacak. 

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve turizm sektöründe bulunan acente ve işletmelerin temsilcilerinden oluşan ekip, 12-15 Nisan 2023 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezinde ilimizin tanıtımı faaliyetlerinde bulunacak. Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray'ın potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini ifade ederken, Aksaray'ın etkili çalışmalara ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Doğan, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun öncülüğünde fuar, festival, panel, sempozyum, sportif organizasyonlar, dizi ve reklam filmleri, tanıtıcı yayınlarla Aksaray’ın tanıtımının güçlü bir şekilde yapılması yönünde önemli adımların atıldığını, bu çalışmaların ileriye dönük olumlu sonuçlarının olacağını belirtti.

Fotoğraflar, Tanıtım Yayınları, Geleneksel El Sanatı ile Aksaray'ı Tanıtacaklar

İl Müdürü Doğan, EMITT fuarına, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi organizasyonunda Aksaray Turizm İşletmeciler Derneği (AKTİD), Aksaray’da  turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ve turizm bölgelerindeki kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte katılım sağladıklarını belirterek, 60 m² stantta Aksaray'a dair fotoğraflar, tanıtım yayınları, geleneksel el sanatı ve yöresel ürünler, otel ve işletmelere ait tanıtımlar yapılacağını ifade etti. Ihlara Vadisi, Narlı Göl, Hasan Dağı, Tuz Gölü gibi muhteşem doğal güzellikleri, peribacaları, yeraltı  şehirleri, kaya oyma mekânları, kervansarayları, camii, medrese, türbe vb. yapılarıyla zengin tarih ve kültür mirasına sahip olan Aksaray, son yıllarda hızla gelişen termal turizm ve inanç turizmiyle birlikte Türkiye’de önemli bir kültür ve turizm merkezi olma yoluna devam ediyor. Her sene 1.5 milyon turistin ziyaret ettiği Aksaray, 12-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da TÜYAP Fuat ve Kongre Merkezi'nde 8. Salon, 8551 numaralı stantta faaliyetlerini gerçekleştirecek. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kritik Maçta Hedef 3 Puan!Önceki Haber

Kritik Maçta Hedef 3 Puan!

Biz Aksaray Halkının Milletvekili AdayıyızSonraki Haber

Biz Aksaray Halkının Milletvekili Adayıy...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar