sabancı

Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Aksay: Kamu Otoritesi Euro Kuru Güncelleme Tarihini Öne Çekmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Aksay: Kamu Otoritesi Euro Kuru Güncelleme Tarihini Öne Çekmeli
Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Raif Aksay, ilaçtaki Euro kurunun 17 liraya yükseltildiğini ancak uygulamanın 25 Aralık 2023'te başlayacağının açıklanması nedeniyle, ilaç yokluğunun sürdüğünü ifade etti.

Yaşanan ekonomik krizle birlikte ilaç sektöründe ciddi çalkantılar yaşanıyor. Firmalar, Euro kurunun düşüklüğü sebebiyle yeterli miktarda ilaç tedariki sağlamadığı için vatandaşlar elzem ilaçları eczanelerde bulamıyor.

Son olarak ilaçta Euro kuru 16 Aralık 2023 tarihinde 14 lira seviyesinden 17 lira seviyesine yükseltildi. Ancak uygulama 16 Aralık'ta açıklanmasına rağmen 25 Aralık 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

 

"Nöbetçi Eczanelerde İlaç Bulunamıyor, Çünkü Tedarik Zinciri Bozuldu"

Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Raif Aksay da bu durumun ilaç yokluğunun devam etmesine yol açtığını belirterek, "Arada 10 günlük bir süre var ve bu süre suistimallere çok açık bir hale getirdi. Sektörün diğer bileşenleri olan ecza depolarından ve ecza depolarına ilaç veren firmalar tarafından temin ediliyor. Bu zincirin diğer halkalarında bu durumu suistimal edebilecek uygulamalar başlatıldı. Şu an nöbetçi eczanelerde ilaç bulunamıyor, çünkü tedarik zinciri bozuldu. Firmalar depolara depolar eczanelere ürün temin etmiyorlar. Burada eczacılarımızın sorumlu olmadığı bir ilaç yokluğu yaşanmakta. Bunun nedenini her zaman söylüyoruz. İlaç yoklukların nedeni eczacılar değildir" dedi.

 

"Kamu Otoritesi Uygulama Tarihini Öne Çekmeli"

Uygulamanın öne çekilmesinin şart olduğunu söyleyen Aksay, "Şu an beklediğimiz; kamu otoritesinin ivedilikle bu uygulama tarihini öne çekmesi. 25 Aralık 2023 tarihini beklemenin hiç kimseye bir faydası olmayacak. Çünkü firmalar ellerindeki ürünü zamlı satmak için depolara göndermiyor. Depolar da aynı şekilde eczanelere ürün temin etmiyorlar. Bir an evvel bu yanlıştan dönülmesini ve ivedilikle uygulama tarihinin öne çekilmesini istiyoruz. Çünkü hayati önem arz eden ilaçların da eczanelerden şu an temini mümkün değil" ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yetkilisinin Dikkati, Profesyonel Çeteyi Çökertti!Önceki Haber

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ye...

DKKYB Başkanı Aktürk: “Üretici, Yem Fabrikalarıyla Yalnız Bırakılmamalı”Sonraki Haber

DKKYB Başkanı Aktürk: “Üretici, Yem Fabr...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar