sabancı

Aksaray Barosu’ndan Ankara Çıkartması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Barosu’ndan Ankara Çıkartması
Aksaray Baro Başkanı Erçin Mevlüt Düzgün başkanlığında; baro yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve stajyer avukatların katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Ankara gezisi düzenlenerek, Anıtkabir’de Atatürk Mozelesi’ne çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

 Aksaray Barosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Anıtkabir ziyareti öncesinde Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün; Anayasa Mahkemesi Raportörü Murat Başpınar, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Üyesi Yılmaz Çiftçi, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Üyesi Ramazan Ülger’ i makamında ziyaret edip Aksaray Barosu’nda meslektaşlara seminer verilmesi hususunda değerlendirme yapılmasını istedi.

“Şehit ve Gazilerimizi Rahmet, Saygı ve Şükranla Anıyorum”

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen program hakkında açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün; “Aziz milletimizin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin en zor şartlarda bile sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolü olan bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor bu duygularla hepimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

“Aksaray Barosu Avukatları; Her Türlü Mücadeleyi Sonuna Kadar Sürdürecektir”

Gerçekleştirilen törenin ardından Baro Başkanı Düzgün, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defterini imzalayarak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bugün Aksaray Baro Başkanı ve Avukatlar olarak manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Sevgili Ata’m; insan hakları, demokrasi ve hak arama özgürlüğünün yılmaz savunucuları Aksaray Barosu avukatları;  hukukun üstünlüğünü egemen kılmak, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlamak uğruna hiçbir zorluktan kaçınmayacak ve her türlü mücadeleyi sonuna kadar sürdürecektir. Çağdaş uygarlık seviyesinde gösterdiğiniz hedef ve önümüzü aydınlatan ışığınız ve sizin bizlere öğrettikleriniz ile vasiyet ettikleriniz, bugün hepimizin vicdanında ve aklında canlı bir güç olarak yaşıyor ve bizlere kılavuzluk ediyor. Aksaray Barosu avukatları olarak manevi huzurunuzda sizi silah arkadaşlarınızı tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Aziz hatıran önünde saygı ile eğiliyoruz” yazdı.

Avukatların Sorunları ve Sorunların Çözümleri Görüşüldü

Anıtkabir ziyareti ve çelenk sunma töreni sonrasında Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar’ı makamında ziyaret eden Aksaray Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün ve baro avukatları; ziyaret sonrasında Türkiye Barolar Birliği’ni ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ramiz Erinç Sağkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TBB Başkanı Sağkan, Aksaray Barosu Başkanı Erçin Mevlüt Düzgün’ü ve yeni yönetimi tebrik etti. Avukatların sorunlarının ve bu sorunların çözümlerinin konuşulduğu ziyarette, Aksaray Baro Başkanı Düzgün; Adalet Bakanlığı tarafından yapılan toplantılara katılmak istediğini ifade ederek, sorunları dile getirip, çözüme katkı sunmak istediğini vurguladı. Görüşmeler sırasında ayrıca, Aksaray Adliyesi’nin yeni binasında avukatların fiziki şartlarının iyileştirilmesi talebini de dile getiren Başkan Düzgün, ziyaret sonunda Başkan Sağkan’a Aksaray’ın dünyaca ünlü yöresel halısından hediye etti. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyet Bayramı’na Özel Atletizm Yarışması Nefes KestiÖnceki Haber

Cumhuriyet Bayramı’na Özel Atletizm Yarı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar