AK Parti İl Başkanı Aktürk: “CHP Milletvekili Aday Adayı Keşke Beni Arasaydı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti İl Başkanı Aktürk: “CHP Milletvekili Aday Adayı Keşke Beni Arasaydı”
AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, "CHP Gençlik Kolları'na yapılan çirkin saldırıyı asla tasvip etmiyoruz. Keşke olayın olduğu anda CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk bana ulaşsaydı" dedi. 

 AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz akşam meydana gelen CHP Gençlik Kolları'na yönelik saldırıyla ilgili konuşan Aktürk, saldırıyı tasvip etmediklerini ifade ederek, yaralı olan CHP'lilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Çirkin Saldırıyı Kesinlikle Tasvip Etmiyorum

Aktürk, "CHP Gençlik Kollarına yapılan çirkin saldırıyı kesinlikle tasvip etmiyorum. Buradan bir kez daha CHP Gençlik Kolları'nın tüm bireylerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayı öğrendiğim andan itibaren gece emniyet mensuplarımız başta olmak üzere Aksaray Cumhuriyet Başsavcıyla bizzat görüştüm" dedi.

Saldırıya Karışan Gençlerin Ak Parti Gençlik Kolları'yla Alakası Yoktur

"AK Parti Gençlik Kolları, hiçbir şekilde şiddetin yanında, yöresinde, sağında, solunda olmamıştır" diyen Aktürk, "Bunun bir örneği de yoktur. CHP Gençlik Kolları Ebulfez Elçi Bey Caddesi'nde çalışmalarını sürdürürken gençlere yönelik yapılmış çirkin saldırının ardından biz de araştırmalarımızı yaptık. Emniyet mensupları olaya karışan iki kişiyi gözaltına aldı. Bu iki kişinin alkollü alkollü olduğu emniyet yetkililerimizce tarafımıza bildirilmiştir. Bu çirkin saldırıya adı karışan gençlerin AK Parti Gençlik Kolları'yla uzaktan yakından alakası yoktur. Kaldı ki benimle resmi olan bu diğer 3 arkadaş, edindiğimiz bilgiye göre CHP Gençlik Kolları'nın çalışma yaptığı esnada Ebulfez Elçi Bey Caddesi'nde broşür dağıtırken, bu gençler bu broşürleri almak istememişler. Zorla ellerini tutuşturulmak istenmiş, bu gençler de broşürleri almak istemediklerini dile getirmişler. O esnada grubun yanına gelen iki şahıs CHP Gençlik Kolları'na fiziki saldırıda bulunmuş. Emniyet güçlerimizin yapmış olduğu çalışma sonucunda bu iki şahıs gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Ali Abbas Ertürk Beni Arasaydı Elimden Geleni Yapardım

Alkollü saldırganların soruşturmalarının sürdüğünü belirten Aktürk, "Ben AK Parti Gençlik Kolları böyle bir olayın içinde olsa bile, gereğinin yapılmasını bizzat emniyet birimlerine ve cumhuriyet başsavcımıza ilettim. Seçime az bir süre kala hiçbir siyasi parti il başkanı bulunduğu şehrin huzurunu bozacak olaylara müsaade etmez. CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk, olayın olduğu andan itibaren beni arasaydı birlikte hızlı bir şekilde gerekeni yapar, suçluların bir an evvel yakalanması için ben de elimden geleni yapardım ki ben de olayı yakından takip edip ilgili makamlara gereğinin yapılmasını rica ettim" değerlendirmesinde bulundu.

Kendisini Fark Ettirmek İçin Yaptığı Bir Açıklama Olarak Değerlendiriyorum

CHP Milletvekili Aday Adayı Ertürk'ün siyasi bir polemik yaratmak istediğini de söyleyen AK Parti İl Başkanı Aktürk, "Millet İttifakı'nın fermuar sisteminde kendisi İYİ Parti'nin 2. sıra milletvekili aday adayı olacağını sanırım içine sindiremiyor olsa gerek. CHP Gençlik Kolları'na yapılan saldırıda daha net bir bilgi akışı ortada yokken apar topar açıklama yapmasını, siyasi olarak kendisini fark ettirmek için yaptığı bir açıklama olarak değerlendiriyorum" derken, "Bu şehrin gençleri bu sokaklarda yürür. Yarın birileri milletvekili olur Ankara'ya gider. Bu şehrin gençlerini karşı karşıya getirmenin hiçbir anlamı yoktur. Siyasi nezaket çerçevesinde önümüzde az bir süre kalan seçimlere huzur ve güvenle gitmeyi hepimiz arzu etmekteyiz, çalışmalarımızda bu yönde" açıklamasında bulundu.

Haber: Harun Atalay

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekilmeyen Tarım Arazi KalmayacakÖnceki Haber

Ekilmeyen Tarım Arazi Kalmayacak

MHP'den Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk'e ZiyaretSonraki Haber

MHP'den Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar