AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları Temayülde Yarıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları Temayülde Yarıştı
Yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi AK Parti, hafta sonu Aksaray Kapalı Atatürk Spor Salonu'nda delegelerinin katılımıyla temayül yoklaması yaptı.

Aksaray İl Merkez Belediye Başkanlığı için 3 belediye başkan aday adayının katıldığı temayül yoklamasında delegeler, seçime girmesini istediği belediye başkan adayı için oy kullandı.

 

Temayül Sonuçları Direkt Olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Erdoğan'ın Önüne Düşüyor

Yapılan temayül yoklamasının sonuçlarının hem Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de partinin Seçim İşleri Başkanlığı tarafından dijital ortam üzerinden direkt olarak görülebildiği öğrenildi.

 

"Son Temayül Yoklaması Öncekilere Göre Çok Farklı" Görüşü Hakimdi

Yapılan temayülde ilçe belediye başkan adayları ile il belediye başkan adayları farklı kategorilerde oy alırken, AK Partili delegeler yapılan temayülün öncekilere göre çok daha farklı olduğu yönünde görüş bildirdi. 

 

Partililer Temayül Yoklamasına Yoğun İlgi Gösterdi

Sabah erken saatlerde Aksaray Kapalı Spor Salonu'na gelen AK Partili delegeler, oy verme işlemi ile birlikte il, ilçe ve belde belediye başkan aday adayları için oy kullandı.

Aksaray'da yapılan temayül yoklamasına Komisyon Başkanı Milletvekili Asuman Erdoğan ve MYK üyeleri Remzi Albasan ile Mehmet Umut Tuncer, Fatma Hatip gözlemci olarak katılırken; İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Muammer Güler, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Partili delegeler yoğun ilgi gösterdi. Aksaray il belediyesi için mevcut belediye başkanıyla birlikte 3 ismin belediye başkanı aday adaylığı için oy kullanan delegeler, belediye başkanı temayül formundaki çıkan sorulara cevap verdi. 

 

Delegelere 5 Soru Soruldu

Delegelere sorulan sorular ise şöyle oldu:

Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz?

Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz?

Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz?

Partinizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?

Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?

 

600 Delege Temayül Yoklamasına Katıldı

Merkez il belediye başkanlığı için 283 delege, temayülde bu 5 soruya cevap verdi. Saat 17.00'de kapanan temayül yoklamasında merkez il ve ilçelerde toplamda yaklaşık 600 delege, tek kullanımlık elektronik kartlarla oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Sorulara cevap veren delegelere aynı zamanda "Belediye başkanlığı için başka önereceğiniz kimse var mı? Varsa adı ve soyadını yazınız. En fazla 2 aday önerilecektir, tercih sıralaması dikkate alınacaktır" seçeneğinin de yöneltildiği öğrenildi. Yapılan temayül yoklamasında sıralamanın nasıl olacağı merakla bekleniyor. Haber: Harun Atalay

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuvvetli Rüzgarın Etkisiyle Şarampole DüştülerÖnceki Haber

Kuvvetli Rüzgarın Etkisiyle Şarampole Dü...

Bahçesindeki Karton Balyalar Bir Anda TutuştuSonraki Haber

Bahçesindeki Karton Balyalar Bir Anda Tu...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar