sabancı

Adını Ormanda Yaşatıyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adını Ormanda Yaşatıyorlar
Geçirdiği kalp krizi sonucu 2021 nisan ayı içerisinde hayatını kaybeden Aksaray'ın sevilen iş insanı, galerici ve bir önceki dönem Çağlayan Köyü Muhtarı 63 yaşındaki Adem Deniz anısına çocukları ve sevenleri Çağlayan köyünde kendi döneminde ağaçlandırmasını başlattığı ormanlık alana Adem Deniz’in ismi verildi.

Çağlayan köyünde düzenlenen törende Çağlayan köyü muhtarlığı yaptığı dönemlerde köyün sırt tepelerini ağaçlandıran ve hayatı boyunca doğaya ve çevreye verdiği önemle bilinen Adem Deniz’in ismini yaşatmak isteyen çocukları, Çağlayan köyü muhtarı, Çağlayan halkı ve Aksaray Orman İl Müdürü Abidder Yurtmanile birlikte Adem Deniz’in sevenleri Çağlayan köyündeki ormanlık alana Adem Deniz Hatıra Ormanı tabelasını birlikte dikti. 
 
“ADINI YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞTIK”
Adem Deniz'in oğlu Aşır Deniz babasının adını yaşatmak için yaptıkları çalışmadan söz ederek “Babam hayatı boyunca çevreye ve doğaya karşı çok saygılıydı ki bu yaptığımız işten de bellidir. Muhtarlık yaptığı dönemde köyümüzün daha güzel görünmesi için elinden gelen çabayı sarf etti. Onun döneminde bu görmüş olduğunuz tepe ağaçlandırılmıştı. Biz de şu anki muhtarımızdan ve yetkililerden rica ederek babamızın adını yaşatmak için girişimlerde bulunduk. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Bugün burada babamın ismini yaşatmak için yapılan etkinliğimize katılan tüm sevenlerimize, buralara kadar gelen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
“BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
Aksaray İl Orman Müdürü Yurtman da yaptığı açıklamada “Bizler de bu güzel ormanın gelişmesi için 60'a yakın fidanla destek olmak için buradayız Çağlayan köyünün kıymetli halkına ormanımıza sahip çıkıp omuz verdikleri için teşekkür ediyorum. 2006 yılından günümüze kadar bu alanın yeşillendirmesinde emeği olan muhtarımız Adem Deniz’e Allah'tan rahmet diliyorum. Bundan sonraki süreçte köylerimizde birlikte bu güzel ormanımızın gelişmesi ve çevrenin otlatma baskısı altında kalmadan yeşillendirilmesi konusunda emek sarf edeceğiz. Hep birlikte çalışacağız. Buradaki yapılan çalışma çok güzel ve örnek bir çalışmadır. Gelecek nesillere yeşil bir ülke bırakmak için hep birlikte omuz omuza gayretli bir şekilde çevremizi yeşillendirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Haber: Harun ATALAY


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En Büyük Talep Kombi Ve Petek Bakımlarında…Önceki Haber

En Büyük Talep Kombi Ve Petek Bakımların...

Dolar Ve Euro da Son DurumSonraki Haber

Dolar Ve Euro da Son Durum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar