“3. Dünya Savaşı Kapıda, Türkiye’nin Bu Duruma Karşı Hiçbir Hazırlığı Yok”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“3. Dünya Savaşı Kapıda, Türkiye’nin Bu Duruma Karşı Hiçbir Hazırlığı Yok”
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, gazetemize yapmış olduğu özel açıklamada, “3. Dünya Savaşı kapıda, Türkiye’nin bu duruma karşı hiçbir hazırlığı yok” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, dünyanın büyük bir savaşa doğru ilerlediğini ifade ederek, bu konuda Türkiye’nin hiçbir hazırlık yapmadığını belirterek, mevcut savaşlara ve Suriye’de yaşanan iç karışıklığa atıfta bulundu. 
“İsrail, 3. Dünya Savaşı’nın Çıkması İçin Yoğun Çaba Sarf Ediyor”
Anadolu Ekspres Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Yaldır, İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü soykırıma  dikkat çekerek, “Geçmiş olduğumuz Ekim ayından bu yana İsrail sistematik bir şekilde Filistin halkına soykırım uygulamakla yetinmiyor, savaşın bölgeye yayılması için de gözünü karartmış bir şekilde çevresindeki ülkeleri de tahrik ederek 3. Dünya Savaşı’nın çıkması için yoğun çaba sarf ediyor” dedi. 
“10 Milyonun Üzerinde Mülteciyi Ülkemize Gönderen Zihniyet, Suriye’deki İç Karışıklığı Çıkartan Zihniyetle Aynı”
2011 yılında Suriye'de başlayan iç karışıklığın büyük bir yıkıma neden olduğunu ve Suriye'deki savaşın etkilerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini de  söyleyen Milletvekili Yaldır, Suriye'de ve Libya'da yaşananların, Suriye ve Libya içerisine yerleştirilmiş mülteciler ve göçmenlerin emperyalist devletlerin desteğiyle, kliklerin harekete geçmesiyle bir mezhep çatışması ve din eksenindeki çatışmalardan kaynaklandığını belirterek, “Komşumuz olan Suriye, bir terör örgütü grubu ya da bir devlete karşı yapı nedeniyle bugünlere gelmedi. Suriye'nin parçalanmasında Suriye'ye yerleştirilen mülteciler, göçmenler ve bölgede söz sahibi olmak isteyen çeşitli ülkelerin klikleri, Suriye'de din ve mezhep üzerinden bir iç karışıklık çıkartarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü bugünkü hale getirdiler. 10 milyonun üzerinde mülteciyi ülkemize çeşitli ülkelerden gönderen zihniyet, Suriye'deki iç karışıklığı çıkartan zihniyetle aynı” sözlerine yer verdi.
“3. Dünya Savaşı’na Karşı Hiçbir Önlemimiz Olmadığını Düşünüyorum”
Türkiye’nin sınırlarının kevgire döndüğünü, her geçen gün mülteci akınının devam ettiğini söyleyen Yaldır, “Bölgemizdeki belirsizlik, PKK ve PYD'nin hareketliliği, Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye bölgesindeki çatışmalar, İsrail'in Filistin üzerindeki soykırımı ve çevre ülkelere savaşı yayma çabalarını da gördüğümüz zaman, ortaya ürkütücü bir tablo çıkıyor. Çıkabilecek 3. Dünya Savaşı'na karşı Türkiye'nin herhangi bir hazırlığını maalesef göremiyoruz. Bugün ülkemizde yaşayan 10 milyon sığınmacının nerede, ne zaman, nasıl hareket edebileceğini kestiremediğimiz gibi bizim PKK-PYD gibi bir sorunumuz var. 2011 yılında Suriye'de uygulanan senaryolar Türkiye üzerinde uygulanmaya başlarsa, adım adım gelen 3. Dünya Savaşı'na karşı bölgemizde ve iç güvenliğimiz için hiçbir önlemimiz olmadığını düşünüyorum” dedi.
“Türkiye, Suriye’deki İç Karışıklığa Müdahil Olmasaydı, 10 Milyon Sığınmacı Türkiye’ye Gelemeyecekti”
Türkiye’nin yaşadığı mülteci sorununun temelinde yanlış politika olduğunu da vurgulayan Yaldır, “Türkiye, Suriye'de iç karışıklık çıktığı zaman ilk gün Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda ‘Suriye'nin yanındayız’ siyasetini yürütüp, Suriye'deki iç karışıklığa müdahil olmasaydı, bugün 10 milyon gibi bir sığınmacı Suriye'den Türkiye'ye gelemeyecekti. Ama Türkiye, Suriye'deki savaşa taraf olduktan sonra başına bela aldı” ifadelerini kullandı. Özel Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Feci Kaza, Can AldıÖnceki Haber

Feci Kaza, Can Aldı

YÜKSEKÖĞRETİM MEZUNLARININ BEYİN GÖÇÜ ORANI %2,0 OLDUSonraki Haber

YÜKSEKÖĞRETİM MEZUNLARININ BEYİN GÖÇÜ OR...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar