sabancı

2050 Yılında Aksaray ve Konya Havzasında Kıtlık ve Kuraklık Kaçınılmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2050 Yılında Aksaray ve Konya Havzasında Kıtlık ve Kuraklık Kaçınılmaz
TEMA Vakfı Aksaray İl Temsilcisi Raziye Kayan, Merkez İlçe Sorumlusu Aydın Koçak ve Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Akkurt, gazetemizi ziyaret ederek TEMA Vakfı'nın Aksaray'daki çalışmaları hakkında gazetemiz imtiyaz sahibi Harun Atalay'a bilgi verdi.

TEMA Vakfı'nın Türkiye'nin 1 milyon 80 bin üyesi ile en büyük gönüllü sivil toplum hareketi olduğunu söyleyen TEMA Vakfı Aksaray İl Temsilcisi Raziye Kayan, TEMA Vakfı olarak Aksaray'da 2000'in üzerinde gönüllü ile Sivil Toplum Örgütü olarak yoğun bir çalışma takvimine sahip olduklarını, Aksaray'a önemli katkılar sağladıklarını belirtti. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde 29 Ekim'de 100 fidanı toprakla buluşturmak için çalışmalarda sona geldiklerini belirten Kayan, "TEMA Vakfı olarak eğitim programlarımızda minik, orta, lise olmak üzere ilköğretim alanında 900 gönüllü öğrenci ve üniversitelerdeki yapılanmamızla birlikte, genç TEMA gönüllüleri ile birlikte genel merkezimizin materyal desteğiyle Kasım ayından itibaren ağaçlandırma çalışmalarına hız vereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

2050 Yılına Kadar Konya Havzasında Kesin Kıtlık Öngörülüyor

İç Anadolu Bölgesi'nin yoğun bir kuraklık dönemi geçirdiğine dikkat çeken Kayan, yapılan tüm bilimsel çalışmalarda yeraltı sularının çekilmesi sonucu obrukların oluşması ve bölgenin az yağış almasıyla birlikte 2050 yılında Konya havzasında kesin kıtlık öngörüldüğünü belirterek, geleceğin büyük tehlike altında olduğunu söyledi. Aksaray ve bölgedeki TEMA Vakfı olarak ağaçlandırma çalışmalarını süratle devam ettirdiklerini söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Akkurt, bölgedeki kuraklığa karşı farkındalık sağlamak için yapılan çalışmaların da hızlanacağını belirtti.

 

"Yeraltı Suları Bitme Noktasına Geldi"

Akkurt, "Aksaray ve bölgesinde su kaynaklarının artık tükenme noktasında olduğunu bilmeyen yoktur. Dolayısıyla vahşi sulama tarımından bir an evvel vazgeçilmesi gerekmektedir. Özellikle ağaçlandırma çalışmalarına TEMA Vakfı olarak elimizden gelen bütün katkıyı sağlıyoruz. Gönüllülerimizle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteği, Milli Eğitim Bakanlığımızın desteği ile Kasım ayından itibaren yoğun bir çalışma yapacağız. Yeraltı sularının bitme noktasına geldiği Aksaray-Konya havzasında suya ihtiyacı olan tarımsal ürünlerin azaltılması ya da vazgeçilmesi Çiftçi ve üreticilerin alternatif tarımlara yönlendirilmesi en önemli konuların başında gelmektedir" ifadesine yer verdi.

 

"TEMA Vakfı'nın Çalışmalarına Canı Gönülden Katılıyoruz, Destekliyoruz"

TEMA Vakfı Aksaray İl Temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteci Harun Atalay, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde Aksaray ve bölgesi için o dönem yaşayan canlıların ayaklarının toprağa değmeden ağaçlar üzerinde yaşadığını anlattığını belirterek, "Maalesef gelinen noktada İç Anadolu Bölgesi ciddi anlamda çöl olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. TEMA Vakfı'nı yakından biliyor ve takip ediyorum.

Bütün çalışmalarına canı gönülden katılıyoruz, destekliyoruz. Özellikle son günlerde popüler olan, insanların birbirlerine hediye alışverişlerinde ağaç hediye etmelerini tavsiye ediyorum. TEMA Vakfı Aksaray İl Temsilcisi Raziye Kayan, Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Akkurt, Merkez İlçe Sorumlusu Aydın Koçak ve Aksaray'daki tüm TEMA gönüllülerini Aksaray için yapmış oldukları çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aranan Şahıslar KaçamadıÖnceki Haber

Aranan Şahıslar Kaçamadı

Ulu Camii'de "Kahrolsun İsrail" Sesleri YükseldiSonraki Haber

Ulu Camii'de "Kahrolsun İsrail" Sesleri...

Haber Yorumları

  • Sevda20-10-2023 15:37

    Teşekkür ederiz Harun bey destekleriniz bizim için çok değerli.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar