10 Ocak'ta Gazeteciler, Ankara'da Gazze Eyleminde Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10 Ocak'ta Gazeteciler, Ankara'da Gazze Eyleminde Buluştu
Küresel Gazeteciler Konseyi’nin de destek verdiği Filistin Dayanışma Platformu’nun çağrısı ile gazeteciler, Ankara’da buluştu. Basın emekçileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden meslektaşlarını andı.

Küresel Gazeteciler Konseyi'nin destek verdiği Filistin Dayanışma Platformu'nun çağrısı üzerine, basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Ankara Güvenpark'ta eylemde bulundu. Yapılan eylemde, yaşamını kaybeden Filistinli gazetecilerin fotoğrafları ve hayatını kaybeden gazetecilerin temsili ekipmanları alana bırakıldı.

 

"Filistin’de Görev Yapan Meslektaşlarımızı Selamlıyoruz"

Etkinlikte Küresel Gazeteciler Konseyi’ni Mali Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, temsil etti. Konuşmada bulunan Aslan, "Gazetecilerle birlikte aynı zamanda gerçekler hedef alınıyor. 2023 yılında katledilen gazetecilerin sayısı 120 katledilen meslektaşlarımızın 110’u Gazze’de hedef alındı uluslararası mecrada bu katliamların takipçisi olacağız. Tarihte emperyalizmi ilk kez yenen ülkenin başkentinden sesleniyoruz, emperyalizmi tanıyoruz onu nasıl yeneceğimizi de biliyoruz. Emperyalizme karşı Kurtuluş savaşını veren öncülerimiz bağımsızlık savaşının yalnızca silahla, askerle başarıya ulaşmayacağının bilincindeydi onlar Anadolu ajansını kurdular, Hakimiyet-i Milliye’yi kurdular ve hakikati Anadolu’ya tüm dünyaya duyurdular. Bu anlamda Filistin’de zulme karşı dururken gazetecilerin hangi görev bilinci ile görevlerini yaptıklarını biliyoruz ve Ankara’dan Filistin’de görev yapan meslektaşlarımızı selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"98 Günde 112 Gazeteci Öldürüldü"

Platform adına basın açıklamasında bulunan gazeteci Tayyar Tercan, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 112 gazetecinin İsrail tarafından hedef gözetilerek katledildiğini ifade ederek, yaklaşık 60 milyon insanın öldüğü ve 2820 gün süren 2. Dünya Savaşı'nda 69 gazetecinin öldüğünü belirterek, "Terör örgütü İsrail, 98 günde 112 gazeteci öldürdü ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. İsrail, susturmak için sadece gazetecileri öldürmüyor, akıl almaz bir vahşilikle gazetecilerin ailelerini de hedef alıyor" dedi.

 

"10 Ocak Çalışırken Katledilen Gazeteciler Günü' Olarak Tarihe Not Düşüyoruz"

Gazetecilerin İsrail karşısında tehdit altında olduğunu, sansürle karşı karşıya kaldığını ifade eden Tercan, "Askeri ve sivil hedefleri ayrım gözetmeksizin bombalamak ve gazetecileri kasıtlı olarak hedef alarak katletmek uluslararası hukukun tüm normlarına aykırıdır. İsrail görevi başındaki gazetecileri hedef alarak pek çok defa suç işlemektedir. Bunun yanında kundaktaki bebekleri katletmekten çekinmeyen Siyonist katillerin, gazetecileri katletmeyeceğini düşünmek de biraz anlamsızdır" ifadelerini kullandı.

 

"İşgalci İsrail Ordusunun Gazetecilere Yönelik Saldırılarını En Sert Şekilde Kınıyoruz"

İsrail'in dünyanın gözü önünde soykırım yaptığını söyleyen Tercan, "Basın özgürlüğünü dilinden düşürmeyen ama Filistin'de katledilen gazetecileri görmezden gelen batı ülkelerinin ikiyüzlü ve duyarsız tavrını kabul etmiyoruz. İşgalci İsrail ordusunun gazetecilere yönelik saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz. Ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bugünü, Gazze'de öldürülen gazetecilerin aziz hatıralarını onurlandırmak üzere onlara ithafen '10 Ocak Çalışırken Katledilen Gazeteciler Günü' olarak tarihe not düşüyoruz" açıklamasını yaptı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yıldırım: “Seyircimiz Önünde 3 Puanı Kazanmak İstiyoruz”Önceki Haber

Yıldırım: “Seyircimiz Önünde 3 Puanı Kaz...

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Karacaer, Seçim Çalışmalarında Tempoyu ArtırdıSonraki Haber

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Karacaer...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar