"1 Milyonu Bir Arada Görmeyenler 900 Milyonluk Vurgundan Bahsediyor" 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"1 Milyonu Bir Arada Görmeyenler 900 Milyonluk Vurgundan Bahsediyor" 
Aksaray AKMÜB Başkanı Fatih Güneş, Aksaray'da milyonluk vurgunlar yapıldığı yönünde çıkan haberlere yanıt vererek, "1 milyonu bir arada görmeyenler 900 milyonluk vurgundan bahsediyor" dedi.

  Müteahhitler Odası Başkanı Fatih Güneş, son günlerde Aksaray'da bazı medya kuruluşlarında çıkan inşaat ve emlak sektörüyle ilgili battı, gitti, kaçtı, 600 milyonluk vurgun, 900 milyonluk vurgun gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.  

"Son aylarda Aksaray'da emlak ve inşaat sektörü dahil olmak üzere otomotiv sektöründe de bir takım al satçıların piyasaya verdiği zararların farkındayız" diyen AKMÜB Başkanı Güneş, yaşanan süreci gazetemize değerlendirdi.

 "En Önemli Nedeni Banka Kredilerinin Askıya Alınması"

 Başkan Güneş, "Aslında bu yaşanan sürecin en önemli nedeni banka kredilerinin askıya alınması başta olmak üzere kredilerin çağrılması, üstüne üstlük nakit avans durumunun askıya alınmasıdır. Ayrıca kısa yoldan para kazanmak isteyen bir takım kişilerin al sat yöntemiyle halk arasında da bilinen kırdırma ve bozdurma yöntemi ile bir malın alınıp birkaç el değiştirdikten sonraki piyasaya verdiği zarar ortada" ifadelerini kullandı. 

"Zarar Müteahhitlere Yansıtılmaya Çalışılmaktadır" 

"Bu durumu genel olarak müteahhitler üzerinden dillendirmek mevcut iş yapan müteahhitlere de bir yerde zarar veriyor" diyen Fatih Güneş, "Aksaray'da inşaat sektöründe birçok köklü kuruluşumuz işlerine devam etmekte. Sürekli artan maliyet hesaplarıyla birlikte inşaat sektörü biraz yavaşlamış olabilir. Son yaşanan olaylarda toplasanız 2 ya da 3 müteahhit arkadaşın isimleri piyasada dolaşmakta. Gelin görün ki daha çok emlakçı ya da al satçıların vermiş olduğu zarar müteahhitlere yansıtılmaya çalışılmaktadır. Bu çok tehlikeli bir söylemdir" açıklamasında bulundu. Güneş, gerçek anlamda müteahhitlik ya da galericilik yapan sektör paydaşlarının piyasaya herhangi bir zarar vermediğini ifade ederken, piyasaya zarar verenlerin vur kaç ya da al sat yaparak kısa yoldan para kazanmayı hedefleyen kişiler olduğunu vurguladı. 

 600-900 Milyonlar Hayal Paradır

 İnşaat sektöründe artan maliyetler ve yükselen fiyatlar nedeniyle yavaşlanma olduğunu kabul eden Güneş, "Ama böyle bahsedildiği gibi 600 milyonlar, 900 milyonlar bir hayal paradır. Böyle bir para hesabı bilmeyenlerin bol keseden yazdığı rakamlardır" dedi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Vali Aydoğdu Aşure DağıttıÖnceki Haber

Vali Aydoğdu Aşure Dağıttı

DÜĞÜNDE SİLAHLAR KONUŞTU: 2 YARALISonraki Haber

DÜĞÜNDE SİLAHLAR KONUŞTU: 2 YARALI

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar