© Anadolu Ekspres 2021

Zafer Partisi Aksaray Kongresinde Başkan Güven Tazeledi

Zafer Partisi olağan kongresi Aksaray Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tek listeyle seçime giren Mevcut Başkan Resul Karaüzüm tekrar başkanlık koltuğuna oturdu.

Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel, Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Genel İdare Kurulu Üyesi Ata Özdemir, Ankara Üst Kurul Delegesi Bora Baydık, çevre il ve ilçelerden gelen il başkanları katıldı. Seçimden sonra Resul Karaüzüm ve yönetim kurulu Resul Karaüzüm (Başkan) Cengiz Öngün, Muhammet Mustafa Oruç, Oğuzhan Mutlu, Murat Kaygısız, Muhammet Enes Keser, Keziban Öngün, Ali Kozan, Numan Özkanlı, Şafak Kaygısız, Furkan Fatih Keser, Onur Kandemir, Adil Öztürk, Emre Yermez, Meral Öztürk isimlerinden oluştu.

Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm Kongre de yaptığı konuşmada “Türkiye’nin ümidi bozkurt Ümit’in yanında yürüyoruz. Bu yolda yürümekten de büyük bir onur ve şeref duyuyoruz, sevgili genel başkanımızla beraber bu yola çıktık. Korkusuz bir genel başkanımız var. Korkusuz bir gençliğimiz var, korkusuz bir partimiz var. Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğinde ömrümüzü vermeye hazırız. 17 Mayıs’ta genel başkanımız bize bu görevi verdiğinde bize dediler ki Zafer Partisi Aksaray’da yer bulamaz. Yeri bulduk, bize dediler ki Zafer Partisi Aksaray’da adam bulamaz, üye bulamaz, kurulamaz 10 günde il yönetimi ve büyük 4 ilçemizin yönetimlerini kurmayı başardık ve Yargıtay’a ulaştırdık. Bize bir şey daha dediler: zaman bulamaz gece, gündüz çalıştık bunu başardık. Başka bir şey daha dediler siyaset pahalı iştir para bulamaz. Ben onlara buradan sizlerin huzurunuzda diyorum ki biz varlığımızı Tük varlığına ilk okul birinci sınıfta armağan ettik. Biz şaka yapmıyoruz varlığımızı Türk varlığına armağan ettiğimizde biz bir söz verdik Zafer Partisi iktidarında inşallah Andımız tekrar okullarda okutulmaya başlanacak. Benim de çocuklarım burada, oğlum Alper Tunga kızım Umay buradalar. Bakın benim oğlum ilk okul biri bitirdi, yedi yaşında. Satranç oynamayı, ata binmeyi, piyano çalıyor, yüzmeyi biliyor. Ben oğlumun okulunu Suriyeliler yüzünden değiştirmek zorunda kaldım. Ben ve hepimiz baba çalışır oğul için oğul çalışır vatan için diyoruz, biz onları vatan için yetiştirirken sağdan soldan gelmiş üç beş tane kaçağa evlatlarımızı kurban etmeye niyetimiz yok. Zafer gelecek elbette sığınmacılar gidecek diyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖKSÜZÜN MAZLUMUN HAKKINI YEDİLER”

Genel Başkan Yardımcısı Alagöz de söz alarak kongrede üyelere seslendi Alagöz konuşmasında “Türkiye gerçekten zorlu bir süreçten geçiyor, ancak ne hikmetse bu zorlu süreci pandemiye ve Rusya-Ukrayna savaşına bağlayan bir kesim var. Aslında pandemi olmasa da Rusya Ukrayna savaşı olmasa da Türkiye bu zorlu sürecin içerisindeydi. Genel başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ yaklaşık on yıldır Türkiye’nin içinde olduğu bu zorlu süreci bu tehlikeyi çıktığı her programda yaptığı her konuşmada girdiği her toplantıda açık ve net ifade ediyordu. Neydi bu tehlike tabi ki sayıları ülke içerisinde 10 milyon civarında olan ve ülke dışında 3 milyon civarında olan Türkiye’deki öksüzün mazlumun hakkını yediği sığınmacı ve kaçak yabancılar. Bakın arkadaşlar Genel Başkanımız açık ve net şunu ifade ediyor. Bizim de buna inancımız yüksek ve parti politikamızı bunun öncülüğünde ifade ediyoruz bu ülkede ki 10 milyona yakın sığınmacı ve kaçak yabancı sadece ekonomik değil bu ülke için bir güvenlik tehdidi bu ülke için siyasal bir tehdit. Bu ülke için bir demokratik tehdit. Bakın Türkiye’nin 81 ilinde ilçelerinde köylerinde hem kendimiz, çocuklarımız, kızlarımız, torunlarımız tehdit altında. Bu tehditten kurtulamadığımız sürece bu sığınmacıları bu ülkeden gönderemediğimiz sürece. Kaçak Afganlıların Pakistanlıları bu ülkeden gönderemediğimiz sürece. Bu ülkede ne iç huzuru ne güvenliği sağlayabiliriz ne de ekonomideki hayat pahalılığını fakirliği artan yoksulluğu ortadan kaldırabiliriz” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YÜCEL, “BİZ NAYLON MUHALEFET DEĞİLİZ”

Zafer Partisi’nin mayasının toplumda tuttuğunu söyleyen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel “Yaklaşık partimiz kurulalı 10 ay oldu ve bu süreçte bizim yolumuz hep kesildi. Hatay’da yaşanan olaya değinerek, Anadolu tabiri ile biz naylon muhalefet olmadığımız için yolumuz kesiliyor. Biz gerçekten yüreği yanan insanların insanlarını yüreğini soğutmak, geleceğinden endişe duyan nesillerin sesi ve bileği olmak için bu yola çıktık. Siyasi olarak hiçbirimizin bir beklentisi yok. Biz Türkiye’nin her alanında sahadayız. Sesi kısılan Türk vatandaşının sesi oluyoruz. Zafer Partisini diğer siyasi partilerden ayıran en önemli husus hadiseleri ve olayları yerinde tespit ediyoruz. Vatandaşımızın derdini sıkıntısını dinleyip yerinde çözüm üreten bir partiyiz. Biz bir program hazırladığımız ve açıkladığımız zaman sarı muhalefet liderleri de biz de yapacağız diyor. Yapsınlar çünkü taklitler aslını yaşatır. Suriyelileri ilk defa sığınmacı diyen ilk partiyiz. Geri nasıl göndereceksiniz diyorlar, biz de Genel başkanımızın da dediği geldikleri gibi geri göndereceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde daha parti kurmadan sığınmacıların geri gönderilmesi konusunda çalışmamızı hazırladık. Bizim Türk toplumunda kısa sürede kabullenmemizin en nedeni öyle yapmacık değil gerçekten dik duruş sergileyen bir genel başkana sahip olmamızdır. Uç beylerimiz tüm Türkiye’de teşkilatlarımız kongrelerine hızlı ve cesur bir devam ediyor.  15 Aralık yapılacak tüm seçimlere girmeye hazırız. Bizim seçime girmememiz için 15 Aralık’tan önce yapılacak bir erken seçim yaparlarsa B-C-D planlarımızın hepsi hazır. Zafer Partisini seçime sokmamak için uğraşanlara bu sevinci yaşatmayacağız.  Kurucu il başkanımıza 41 kere maşallah diyorum çünkü 41 günde Aksaray’ı seçimli kongre haline getirmiş. 81 yapılan kongrelerimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Haber: Kemal Onur ATALAY

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER