© Anadolu Ekspres 2021

Yürüyen Adamın Ölümündeki Sır Perdesinin Aralanması İçin Ailesi Müge Anlı'ya Yürüyecek

TikTok’ta “Yürüyen Adam” olarak bilinen Neşet Turan’ın trafik kazasına kurban gitmesinin ardından kardeşi Ahmet Turan, “Bizler kazayla ilgili karanlık olan birçok nokta olduğunu düşünüyoruz. Abime çarpan Bayram Ç.'nin aracın sürücüsü olduğuna inanmıyoruz” diyerek, Kayseri’den İstanbul’a Müge Anlı’ya yürüyeceklerini açıkladı.

TikTok'ta "Yürüyen Adam" lakabıyla tanınan Neşet Turan, kardeşi Ahmet Turan ve Ercan İmyan ile Kayseri'den İstanbul'a CZN Burak'ı görmek için yürüyerek yola çıkmıştı. 28 Nisan Pazar günü Aksaray'da Sapmaz köyü mevkiinde yolculuklarına devam ederken Neşet Turan, kendisine Bayram Ç. hakimiyetindeki ticari aracın çarpması sonucunda ağır yaralanmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını yitirmişti. Aracın sürücüsü ile kayıplara karışmış ancak Jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda evinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

Soruşturmanın ardından Bayram Ç., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Ünlü şef ve restoran sahibi CZN Burak da kendisi için yola çıktığı sırada hayatını yitiren Turan'ın Kayseri'deki evini ziyaret etmiş, aileye baş sağlığı dilemiş ve ziyarete gelenlere yemek ile helva ikramında bulunmuştu.

"Kazadan Sonra Sürücü Hiçbir Şekilde Bize Ulaşmadı"

Kayseri'den İstanbul'a Neşet Turan ile yürüyen kardeşi Ahmet Turan, sosyal medya hesabında ve gazetemize yapmış olduğu açıklamada çok çarpıcı iddialara yer verdi. Kazaya ilişkin açıklamalarda bulunan Turan, "Bayram Ç.’nin olay yerinde durmayarak evine gidip yatması zaten bir insanlık suçudur. 20 günlük geçen süreç içerisinde abimin ölümüne neden olan sürücü Bayram Ç., hiçbir şekilde bize ulaşmadı. En azından bir başsağlığı dilemesini beklerdik" dedi.

"Gerçekleri Ortaya Çıkarabilmek İçin Müge Anlı'nın Yanına Yürüme Kararı Aldık"

Kazayla ilgili birçok şüphe duyduklarını ifade eden Ahmet Turan, "Bu kazanın altında yatan gerçekleri ortaya çıkarabilmek için tüm Türkiye'nin tanıdığı Gazeteci Müge Anlı'nın yanına yürüme kararı aldık. Kayseri'den yine İstanbul'a yola çıkacağız. Bu yürüyüşümüz adalet yürüyüşü olacak. Bizler kazayla ilgili karanlık olan birçok nokta olduğunu düşünüyoruz. Abime çarpan Bayram Ç.'nin aracın sürücüsü olduğuna inanmıyoruz. Ayrıca nasıl oluyor da böyle bir kazaya karışmış, olay yerini terk etmiş evine gitmiş bir adam, adli kontrolle serbest bırakılıyor?" dedi.

“Sürücünün Adli Kontrollere Uymadığını Yönünde Bilgiler Alıyoruz”

Sürücünün adli kontrollere uymadığını da iddia eden Turan, "Bir insan hayatı bu kadar ucuz mu? Biz bir başsağlığından geçtik adli kontrolle serbest bırakılan sürücü Bayram Ç.'nin adli kontrollere uymadığı yönünde bilgiler alıyoruz. Abimin ölümüne neden olan Bayram Ç.'nin Aksaray'da olduğunu bile sanmıyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz. Neticede ölen her şeyden önce bir insan. Bir insan hayatı bu kadar değersiz olamaz" açıklamasını yaptı. Kardeş Ahmet Turan, sürücü Bayram Ç.’nin ifadesinde çelişkiler olduğunu, kendisinin benzin almaya çıktığını söylediğini ancak o bölgede herhangi bir akaryakıt istasyonu olmadığını iddia ederek, bu konunun bir an önce açıklığa kavuşturulmasını talep etti. Özel Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER