© Anadolu Ekspres 2021

Yerel Seçimlerde Oy Kullanacak Vatandaşlara Uyarı

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde seçmen listeleri askıya çıktı. Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ, vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala seçmen listeleri askıya çıktı. 17 Ocak tarihine kadar seçmenler, bilgilerini muhtarlıklara asılı olan listelerden kontrol edecek. Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ da seçmenleri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

 

"Seçmen Kütükleri 7 Şubat'ta Netleşecek"

Başkan Fikret Dağ, "Seçmen listeleri askıda yerini aldı. Seçmenlerimiz muhtarlıklara gidip, kontrol etsinler. Seçmen kütükleri ise 7 Şubat'ta netleşecek. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçim süreci başladı. Belediye başkanlığı, belediye meclis üyelikleri ve muhtar seçimi için oy kullanacak seçmenlerin isim ve adres bilgileri askıya çıktı. Seçimin başlangıcından oy verme gününe kadar olan süreçteki iş ve işlemler, YSK tarafından ilan edilen seçim takvimine göre yürütülecek" dedi.

 

"17 Ocak Tarihine Kadar Seçmen Listelerinde Güncelleme Yapılabilecek"

Seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz döneminin başlayacağını ifade eden Dağ, "17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapılabilecek. Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek. 17 Ocak'ta muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri askıdan indirilecek. Buna ilişkin itirazlar sona erecek. Bu tarih, bina bazında seçmen kayıtlarının, YSK ve e-Devlet Kapısı'ndan sorgulanmasının ve seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin başvurularının da son günü" dedi.

 

"Seçmen Listesinde Adı Bulunmayanlar Nüfus Müdürlüklerine Başvuracak"

Kaydı bulunmayanlar nüfus müdürlüklerine başvuracaklarını söyleyen Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ, "Seçmen listelerinde adı bulunmayanlar herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz ederek nüfus müdürlüklerine başvuracak. Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturalarını ibraz etmek suretiyle askı süresi içerisinde başvuru yapabilecek" sözlerini kullandı. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER