© Anadolu Ekspres 2021

"Yarım Kilo Çekirdekle Çarkı Döndürmeye Çalışıyoruz"

Aksaray'da kuruyemişçilik yapan Tayfur Yılmaz, yılbaşı yaklaşırken hiçbir hareketlilik olmadığını ifade ederek, "Sadece yarım kilo çekirdek, onun gibi kuruyemişlerle çarkı döndürmeye çalışıyoruz" dedi.

Yılbaşı akşamlarında çeşit çeşit kuruyemişler alınır, güzel sofralar kurulur ve kutlama gerçekleştirilirdi. Ancak ekonomik kriz ne yazık ki kuruyemiş fiyatlarını da etkiledi. Vatandaş artık bademden Antep fıstığına, kajudan fındığa kadar hiçbir kuruyemişin yanına yanaşamaz oldu.

 

"Sadece Yarım Kilo Çekirdek, Onun Gibi Kuruyemişlerle Çarkı Döndürmeye Çalışıyoruz"

40 senedir Aksaray'da kuruyemişçilik sektöründe hizmet verdiğini söyleyen Tayfur Yılmaz, "Şu anda hiçbir talep yok. Fiyatların pahalı olmasından dolayı şu anda hiçbir yılbaşı hareketliliği yok. Tahmin ediyoruz, son bir hafta kala bir canlanır diye ümit ediyoruz. Alım gücü hiç yok. Sadece yarım kilo çekirdek, onun gibi kuruyemişlerle çarkı döndürmeye çalışıyoruz" dedi.

 

"İyi Bir Çerez Alalım Derseniz, 400 Lira"

Fiyatların yüksek, maliyetlerin çok fazla olduğunu söyleyen Yılmaz, "Fiyatların yüksek olmasının sebeplerinden biri çiftçinin maliyetlerinin yüksek olması. Bize gelene kadar birkaç elden geçiyor. Bunun da etkisi var. Şu an çoğu kişi kuruyemişçilere kızıyor, fırsatçı diyorlar ama gerçekten bir ilgisi yok. Aldığımız ürünlere sadece yüzde 25 kar koyup satıyoruz. Bir de ihracatın açılmasıyla ihracata da çok gidiyor. Onlar da haliyle fiyatları tetikliyor. Şu an bile iyi bir çerez alalım derseniz, 400 lira" ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER