Yağ ve Aroması İle Türkiye’de Tek
GÜNDEMAroması içinde barındırdığı yağ ve vitaminlerle Türkiye’de yetiştirilen ceviz çeşitlerine fark atan ve Aksaray Ağaçören İlçesinin markası haline gelen yerli cevizin tanıtımı için düzenlenen 3. Ağaçören Ceviz Festivali sona erdi.
3. Ağaçören Ceviz Festivali Sona Erdi
Aroması içinde barındırdığı yağ ve vitaminlerle Türkiye’de yetiştirilen ceviz çeşitlerine fark atan ve Aksaray Ağaçören İlçesinin markası haline gelen yerli cevizin tanıtımı için düzenlenen 3. Ağaçören Ceviz Festivali sona erdi.
Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Ağaçören’de düzenlenen festivalin açılışını Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu,MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı , siyasi parti , STK temsilcileri ve il protokolü hep birlikte gerçekleştirdi.
Mehteran ile kortej yürüyüşü ve kurdele kesimiyle başlayan festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Ağaçören cevizinin tanıtımı için geleneksel olarak düzenlenen festivalde Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri, festival alanında stantları gezdi, üreticilerden bilgi alarak vatandaşlarla sohbet etti etkinlikler kapsamında ceviz hasadına katıldı.
İki gün boyunca süren festivalde çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlendi. Festivalin tadını en çok çocuklar çıkardı. “Yılın En İyi Cevizi” yarışması kategorisi ve diğer kategorilerde düzenlenen yarışmalarda ödüller sahiplerini buldu.
Vali Kumbuzoğlu, festival alanında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “ Nasırlı elleri ve terli alınlarıyla Aksaray’ı tarımın başkenti yapan çok değerli çiftçi kardeşlerim, çok değerli çok kıymetlisiniz. Cevizimizde olduğu gibi bütün markalara sahip çıkmak, onlara marka değeri kazandırmak, coğrafi ürün tescilleri almak ve Aksaray’ımızı tüm Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmak bizim en önemli görevimiz. Aroması ve yağ oranıyla Aksaray’ımızın sembol ürünlerinden olan Ağaçören cevizi için coğrafi işaret müracaatlarımızı yaptık. İnşallah en kısa sürede birçok yöresel üründe olduğu gibi cevizimizide markalaştırmış olacağız” dedi. Haber: Dilek Eyüboğlu
İlginizi Çekebilir