© Anadolu Ekspres 2021

Vicdanlı Esnaflar, Güvercinlere Can Suyu Oluyor

Aksaraylı esnaflar, yabani güvercinleri yaşam savaşında yalnız bırakmayarak, yemlerini verirken, vatandaşlara da park ve bahçelere yem bırakma çağrısında bulundu.

Kış aylarının gelişiyle birlikte zorlu yaşam şartları altına giren yabani güvercinlere, Aksaraylı esnaflar yardımcı oluyor. Güvercinleri besleyen esnaflar, kuşların aç kaldığını ve ellerinden geldiği kadar onları beslemeye çabaladıklarını ifade etti.

 

"Güvercinler İçin Park ve Bahçelere Yem Bırakalım"

Kuşlar için cam kenarına ekmek koyulması gerektiği söyleyen esnaf, "Onlar için pencerenizin önüne ekmek kırıntıları serpebilir ya da bahçenizdeki ağaçlara ekmekler asabilirsiniz. Artık bölgede kış havası kendini iyiden iyiye gösterdi. Yerlerde kar olmasa da iklim soğuk. Güvercinler de bu nedenle yem bulmakta güçlük çekiyor. Bıraktığımız yemleri veya ekmekleri hemen yemeye başlıyorlar. Yiyecek bulmakta zorluk çeken yabani güvercinler, soğuktan değilse bile açlıktan ölebiliyorlar. Güvencinler için park ve bahçelere yem ve ekmek bırakalım. Kış boyunca yabani güvercinleri unutmayalım" açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER