© Anadolu Ekspres 2021

Vatandaş, Emekliye Yapılacak Zamdan Umudu Kesti: Hem Veriyorlar Hem Alıyorlar!

Aksaraylı vatandaşlar, 2024 emekli maaşının ne kadar olması gerektiğiyle ilgili yorumda bulundu. Vatandaşlar ekonomik krizden dolayı artış yapılsa da zamla birlikte o farkın eriyip gittiğini söyledi.

2023 yılının bitmesine sayılı gün kala emekliler de yapılacak zammı merakla bekliyor. Türkiye'nin dört bir yanında emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade ederken, yeni yılda emekli maaşının ne kadar olması gerektiğini Aksaraylı vatandaşlara sorduk.

Kimi vatandaş en az 15 bin TL olması gerektiğini söylerken, bazı vatandaşlar da bu ekonomik şartlarda 15 bin TL'nin de yetersiz kaldığını, artan fiyatlar karşısında yapılan zammın bir işe yaramadığını ifade etti.

 

"Emekli Maaşı 11 Bin TL Olsa Yeterli Olmaz Şu Şartlarda"

Aksaraylı bir vatandaş, emekliye yüzde 40 oranında zam verilmesi halinde 10-11 bin TL civarında bir rakama denk geleceğini söyleyerek, "Yeterli olmaz şu şartlarda. Türkiye'de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3000 TL verdik 200 dolar aldık. Önceden büyüklerimiz sorardı gavur parası 1 lira etmez diye. Şimdi Müslüman parası 1 lira etmiyor, bizim Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu. 4 lirada verse 5 lirada verse 2024 yılında bu para biter. Yani veriyorlar da alıyorlar da. Keşke vermeseler de almasalar da paramız sabit kalsa, biz de onla geçinsek. Bin tane emekliye sor 990 tanesi benim dediğimi söyler. Belki içlerinden bir tane memnun olan olur. Şimdiden başladılar, niye yıl sonuna geldiği zaman istatistikler düşük gösteriliyor? Bir kilo patlıcanın fiyatı 20 lira nasıl oluyor anlamıyorum. Gerisine girmeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

 

Emekli Maaşı En Az 15 Bin TL Olmalı

Emekli maaşının 15 bin TL olması gerektiğini söyleyen bir başka vatandaş ise "Şu ortama göre yeterli olmaz ama yine de bundan iyi olur. Millet perişan" dedi.

 

"30 Bin Lira Alan İdare Edemiyorsa 15 Bin Alan Nasıl İdare Edecek?"

Ne kadar ses çıkarırlarsa çıkarsınlar hükümetin yine bildiğini okuduğunu belirten başka bir Aksaraylı ise "En az 15 bin ama yeterli olmuyor. 30 bin lira alan idare edemiyorsa 15 bin lira alan nasıl idare edecek?" yorumunda bulundu.

 

"5200 Alıyorum Onu da Bölüşüyorum"

Başka bir Aksaraylı vatandaş ise "5200 alıyorum valla ne olduğunu bilmiyorum. Onu da bölüşüyorum zaten 7-8 bin lira olsa olur" ifadelerini kullandı.

7 bin 500 TL ile geçinmenin imkansız olduğunu ifade eden bir vatandaş ise "En az 15-18 bin lira olması lazım. Köy yerlerinde yeterli olur ama şehirlerde olmaz" değerlendirmesini yaptı. Haber : Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER