© Anadolu Ekspres 2021

Vali Kumbuzoğlu: “Amacımız, Şehrimize Marka Değer Kazandırmak”

Aksaray Sanayi Geliştirme İstişare Toplantısı, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Aksaray Üniversitesi, AHİKA, KOSGEB, ASKON, MÜSİAD, OSİAD başkan ve temsilcileri sorun ve çözümlere ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Aksaray'ın sanayisinin rekabet gücünün artırılması, sorun ve ihtiyaçların tespit edilerek çözümler aranması amacıyla yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakam ve belediye başkanları, birim amirleri merkez ve ilçe OSB müdürleri, STK başkan ve temsilcileri katılım gösterdi.

 

"Şehrin Tüm Dinamiklerinin Birlikte Hareket Etme Zorunluluğu Var"

Aksaray'ın bulunduğu konum, tarihi zenginlik ve doğal güzellikleri ile Anadolu'nun parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu, şehrin potansiyelini ortaya çıkarmak için önemli adımlar atmanın önemli olduğunu belirterek, "Bu da istişare ve ortak akıl ile olur. Dünya değişir ve dönüşürken, bilim ve teknolojide çıtayı sürekli yükseltirken, bizim bunları ıskalamamız söz konusu olmamalı. Bir an önce sektörel bazda yol haritalarımızı çizmeliyiz. Kaybedecek zamanımız, boşa harcayacak enerjimiz yok. Bulunduğumuz makam ve mevkilerin en nihai amacı insanlarımıza hizmet etmek, şehrimize marka değer kazandırmaktır. Onun için, Şehrin tüm dinamiklerinin birlikte hareket etme zorunluluğu var" ifadelerini kullandı.

 

"Tarımın Başkenti Denilebilecek Ürün Çeşitliliğine Sahibiz Ama Su Sorunumuz Var"

Aksaray’da Valilik görevinin 3 ayı doldurduğunu dile getiren Vali Kumbuzoğlu, "Türkiye’nin, hatta dünyanın en güzel turizm sahalarına sahibiz, ancak konaklama ve hizmet sektöründe yeterli değiliz. Tarımın başkenti denilebilecek bir ürün çeşitliliği ve rekolteye sahibiz ancak su sorunumuz var, Türkiye’nin en kurak havzasındayız. Doğu-Batı, Kuzey-Güney istikametinde Türkiye’nin tam ortasındayız, liman kentlerine yakınız, ancak ulaşım sorunlarımız var. TR71 Bölgesinde istihdam ve üretimde lokomotif güç durumundayız ancak kalifiye eleman sorumuz var. İnsan gücü çok önemli. Bunları daha da çoğaltabiliriz. Amacımız sorunları sıralamak değil. Bunları nasıl azaltabiliriz? Potansiyelimizi nasıl harekete geçirebiliriz? Kamu kurumlarına düşen görev nedir? Özel sektör bu işin neresinde? Ortak sorumluluklarımız nelerdir? Gücümüzün yeterince farkında mıyız? Bu sorulara, birlikte ve doğru cevaplar bulmalıyız. İsabetli stratejiler geliştirmeliyiz. Çünkü şehrimizin ve insanlarımız geleceği olan üretim, istihdam ve ihracat değerleri buna bağlı. Bu nedenler hedef çizip adım atmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

 

"Aksaray'da Yatırımcıların Önünü Açacak Girişimlerde Bulunmak Adına Gerekli İnisiyatifi Alacağız"

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise sanayinin gelişmesi için yerel dinamiklerin bir arada olması gerektiğini belirterek, "Bölgemiz imkanları ve sahip olduğu jeopolitik konumu ile tam bir merkez konumda. Tüm bu imkanları bir arada düşündüğümüzde Aksaray daha iyi noktalara gelecektir. Aksaray’da yatırımcıların önünü açacak girişimlerde bulunmak adına gerekli inisiyatifleri alacağız. Kentimizde ilçe OSB bölgeleri kuruldu merkez OSB’de ise 4 genişleme alanı için çalışmalar hızlandırıldı. Aksaray büyüyor gelişiyor. İhracatta bu yıl resmi rakamlara göre 1 milyar dolar gelir elde ettik. Aksaray çevresindeki iller içinde önemli bir potansiyeli olduğu görülüyor. İş adamlarımıza, yatırımcılarımıza yol açacak, onların işlerini kolaylaştıracak kararların alınması noktasında düzenlenen toplantı büyük önem taşıyor" ifadelerine yer verdi. Konuşma sonrasında sunumlar devam ederken, toplantı soru-cevap şeklinde ilerledi. Aksaray sanayisindeki rekabet gücünün artırılmasına yönelik olarak iş birliğinin artması, kalifiye eleman sorununa çözüm bulunması için girişimlerin hayata geçmesi gerektiği yönünde fikir birliğine varıldı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER