© Anadolu Ekspres 2021

Vali Kambuzoğlu: “Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı İle Türk Milletinin Kalbinde Ölümsüzleşmiştir”

20-27 Aralık tarihleri arasında kutlanan Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası kapsamında, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

20 Aralık'ta doğan ve 27 Aralık gününde de vefat eden Mehmet Akif Ersoy, bu nedenle 20-27 Aralık haftasında anılıyor. Bu kapsamda Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Taptuk Emre Kitap Konağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanvekili Yakup Kadri Perek ile yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun kaleme aldığı Akif Dede isimli kitabı etkinliğe katılan öğrencilere hediye etti. Etkinlikte daha sona 10 dakikalık okuma yapıldı.

 

"Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile Türk Milletinin Kalbinde Ölümsüzleşmiştir"

Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisine, milli değerlere olan bağlılığına ve edebi mirasına dikkat çeken Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Mehmet Akif Ersoy’un genel olarak eserleri ve düşünce yapısıyla Türk edebiyatının yanı sıra Türk milletinin milli mücadele dönemindeki ruhunu da yansıtmış, İstiklal Marşı ile Türk milletinin kalbinde ölümsüzleşmiştir. Kurtuluş Savaşı yıllarında, milletimize moral verecek, milletimizi cesaretlendirecek faaliyetlerde bilfiil bulunmuştur" dedi.

 

"Kitabı Çantamızdan Eksik Etmeyeceğiz"

Kitap okumanın önemine de dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu, etkinliğe katılan öğrencilerden kitap okumaya dikkat etmelerini tavsiye ederek, "Hangi yaşta olursanız olun kitap okumayı asla bırakmayın. Erken yaşta bol bol kitap okuma alışkanlığı kazanmalısın. Okulda, evde, sokakta, caddede kafede, otobüste, tatilde nerde olursak olalım. Kitabı çantamızdan eksik etmeyeceğiz" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER