© Anadolu Ekspres 2021

UMKE’ye, Depremde Arama Kurtarma Eğitimi Verildi

AFAD Aksaray İl Müdürlüğü ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ekibine yönelik Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi gerçekleştirdi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Aksaray İl Müdürlüğü ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ekibine yönelik Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi başlattı. Bu kapsamda AFAD ekipleri, UMKE ekibine uygulamalı olarak Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi veriyor.

“Personelin Eğitilmesi ve Yetiştirilmesi Büyük Bir Önem Arz Etmektedir”

Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi hakkında bilgiler veren AFAD ekipleri, “Gerçekleştirilen bu eğitim programı, acil durum ekiplerinin donanımlı ve yetkin bir şekilde müdahale edebilmesi için gerekli becerilerin kazandırılmasını amaçlamaktadır. Depremde arama kurtarma operasyonlarının profesyonel bir şekilde yönetilmesi ve koordinasyonunun sağlanması için bu tür eğitimlerin düzenli olarak verilmesi, ülke genelinde afet yönetimi ve müdahale kapasitesini artırmaya yönelik önemli adımlardan biridir. Eğitimler; ekip oluşumu, organizasyonu, lojistik, intikal, güvenlik, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, olay yerinde personelin davranış prensipleri, raporlama ve geri bildirim, tahliye ve tahliye türleri, beton kırma teknikleri, tahkimat uygulamaları, genel yapı bilgisi, genel hazmat bilgisi, kurtarma makinelerin kullanımı gibi konuları kapsıyor. Katılımcılar üzerinde olumlu bir etki yaratması ve acil durumlarda daha etkin bir şekilde hareket etmelerini sağlaması beklenmektedir. Deprem gibi afet durumlarında hızlı, koordineli ve etkili müdahalenin hayat kurtarıcı bir önem taşıdığı göz önünde bulundurularak, bu tür eğitim programlarının düzenli olarak devam ettirilerek daha fazla personelin eğitilmesi ve yetiştirilmesi büyük bir önem arz etmektedir" ifadelerine yer verdi. Daha sonra AFAD ekiplerinin koordinesiyle UMKE ekibi, ekipmanları tanıyarak, beton kırma tekniklerini uyguladı. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER