© Anadolu Ekspres 2021

Ulu Camii'de "Kahrolsun İsrail" Sesleri Yükseldi

İsrail'e tepki göstermek amacıyla STK platformu, Ulu Camii'de bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Yapılan programa birçok vatandaş da eşlik ederken, "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı ve Filistin'de hayatını kaybedenler için cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda Filistin'de hayatını kaybedenler için Aksaray'da STK Platformu tarafından birçok STK'nın da katılım gösterdiği bir miting düzenlendi. STK başkanları, İsrail'in Filistin'e yaptığı bombalı saldırı ve soykırımı kınamak için toplandı.

 

"Kahrolsun İsrail" Sloganları Atıldı 

İsrail'e tepki göstermek için cami avlusundaki vatandaşlar da ellerinde Filistin bayrakları, Türk bayrakları ve çeşitli pankartlarla "Kahrolsun İsrail" sloganı attı. İsrail'e tepki gösteren vatandaşlar, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti. 

 

"İsrail'in Saldırılarında Çocuk, Yaşlı, Kadın Ayrımı Yapılmamakta" 

Sivil toplum örgütleri adına açıklamalarda bulunan Serdal Seyyirden, İsrail'in saldırılarına tepki göstererek, "İsrail’in sistematik kitlesel saldırılarında bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı, hemşire, doktor, gazeteci, okul, hastane ayrımı yapılmamakta. Her yıl binlerce masum hayatını kaybetmekte" ifadelerini kullandı.  

Yapılan programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, birçok daire müdürü ve 2 bin 500 kişi katılım gösterdi.  

STK platformunun yaptığı programın ardından, Ulu Cami önünde bir grup kalabalık, "Mehmetçik Filistin'e" pankartı açtı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, İsrail'e gösterilen tepkilerin ardından grup olaysız şekilde dağıldı. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER