© Anadolu Ekspres 2021

TUSAŞ’A Terör Saldırısı! Şehit Ve Yaralılarımız Var

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 3 vatandaşımız şehit düşerken, 14 kişi ise yaralandı.

 Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi’ne terör saldırısı gerçekleştirildi. 3 patlamanın yaşandığı terör saldırısına ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarda bulunarak, şehit ve yaralılar olduğu bilgisini kamuoyuyla paylaştı. 

“3 Şehidimiz, 14 Yaralımız Var”

Saldırı sonrasında açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi.

Patlamaların yanı sıra teröristlerle çatışma yaşanırken, güvenlik sebebiyle TUSAŞ personelleri de sığınaklarda koruma altına alındı. Olay yerine hızla güvenlik ekipleri, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Çatışmalar devam ederken, TUSAŞ’ta rehinelerin olduğu bilgisine ulaşıldı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER