© Anadolu Ekspres 2021

Türkiye’nin En Lezzetli Cevizi, Ağaçören İlçesinde Yetişiyor

Ağaçören Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 4. Geleneksel Ceviz Festivali, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Ekim ayıyla birlikte ceviz hasadının başladığı Ağaçören’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve geleneksel hale gelen Ceviz Festivali, büyük ilgi gördü. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun Ağaçören’e gelmesi ile birlikte kortej yürüyüşüyle başlayan Ceviz Festivali, hafta sonu 2 gün boyunca renkli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. 

Vali Kumbuzoğlu, Ağaçören Belediye Başkanı Kemal Salman ve beraberindeki heyet, festivalin ilk gününde ceviz hasadının ardından mehteran korteji yürüyüşüyle festival açılışını gerçekleştirdi. Akabinde Ağaçören Lisesi meydanında kurulan stantlar gezildi. Hemen ardından protokol üyeleri, vatandaşlarla bir araya gelerek Gülşen Kutlu konserini birbirinden güzel şarkılar eşliğinde dinledi.

“Ağaçören Cevizini Türkiye’nin Dört Bir Yanına Göndereceğiz”

4. Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali'nde konuşan İlçe Belediye Başkanı Kemal Salman, “Adı ile tadı ile rengi ile aroması ile burada çok iddialı konuşacağım Türkiye'nin en lezzetli cevizi Ağaçören cevizidir. Ağaçören cevizine iki şekilde ulaşabilirsiniz, ya Ağaçören ilçesinde Ceviz Festivali'ne gelerek ya da Ağaçören’de bir tanıdığınız vasıtasıyla Türkiye'nin en lezzetli cevizine ulaşabilirsiniz. Ağaçören cevizinin hak ettiği marka değerine ulaşması için Ağaçören Belediyesi olarak bir kooperatifle çalışma başlattık. En kısa sürede bütün çiftçilerimizi ve üreticilerimizi kooperatif çatımız altında toplayarak 12 ay boyunca Ağaçören cevizini Türkiye'nin dört bir yanına göndereceğiz” dedi.

“Belediye Başkanlarımıza, STK Başkanlarımıza Teşekkür Ediyoruz”

Bir hayırseverin Ağaçören Belediyesine büyük bir arazi bağışladığını ifade eden Başkan Salman, “Ağaçören Belediyesi olarak biz de ceviz üreticiliğine en kısa sürede başlayacağız. Ceviz diyarı Ağaçören'in cevizlerini internet ortamında da tüketici ile buluşturacağız. Festivalimize Aksaray'ın içinden ve dışından katılan tüm misafirlerimize ve Sayın Valimiz başta olmak üzere belediye başkanlarımıza, STK başkanlarımıza burada bulundukları ve bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“Bu Bölge İnsanı ile Uyum İçerisinde Çalışmanın Fırsatını Yakaladım”

Ağaçören ilçe kaymakamlığına vekaleten bakan Ortaköy İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe de yapmış olduğu konuşmada, “4 yıldır bu bölgede 6 ayı aşkındır da Ağaçören ilçesine vekaleten kaymakamlık yapıyorum. Bu bölgede geriye dönüp baktığımda bizleri üzecek hiçbir kötü hatıramız olmadı. Tam tersine bu bölge insanı ile uyum içerisinde çalışmanın fırsatını yakaladım. Ağaçören ilçemiz ceviz gibidir. Dışarıya karşı sert ve birlik içerisinde, içi son derece birlik, beraberlik ve sevgi içerisindedir. Belediye başkanımız bu festivalin olması için çok emek verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Aksaray İl Olarak Artık Kabuğunu Kırıyor”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de yaptığı konuşmada, “Aksaray il olarak artık kabuğunu kırıyor. Ağaçören cevizinin de ülke pazarına girmesi için yapılan çalışmaları Belediye Başkanımız Salman Bey anlattı. Bu bölgemizin cevizi, aroması lezzeti ile ön plana çıkmış, topraklarımızda yetişmesi ve bunun tanıtımını gerçekleştirmemiz bir gurur vesilesi. Aksaray'ın marka değerini yükseltmek için yapılan böylesi güzel bir organizasyondan dolayı Ağaçören Belediye Başkanımız Kemal Salman'ı tebrik ediyoruz. Bu tür festivaller sayesinde Aksaray'ı ülkemiz ve Avrupa'ya tanıtmanın heyecanı içerisindeyiz. Bizler de geçmiş olduğumuz hafta Bağbozumu Festivali gerçekleştirdik ve Aksaray'da birçok festivaller düzenlemekteyiz. Bu festivalin ilçe düzeyini aşan bir festival olduğunu görmekteyiz.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandı.

“Aksaray Tarımın Başkenti Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor”

Ağaçören’de üreticilerin önemli bir değer ürettiğini ifade eden Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise “Aksaray ürettiği ayçiçeği, yoncası, kabak çekirdeği, mısırı, arpası, buğdayı ve cevizi ile tarımın başkenti olma yolunda ilçeleri ile birlikte emin adımlarla ilerliyor. Ülkemizin bütün illerinin sofralarında Aksaray'ımızın bir ürününü görmemiz mümkün. Aksaray'ımızda üretilen bu ürünleri tanıtmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz, festivallerimize devam edeceğiz” dedi.

“Üretilen coğrafik ürünlerimizi daha da çok artıracağız” diyen Kumbuzoğlu, “Festivalimizin üreticimize ve bölge halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Böylesi güzel bir organizasyondan dolayı Ağaçören Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

2 gün boyunca yoğun katılımla gerçekleştirilen Ceviz Festivali’nde, “En İyi Ceviz Yarışması” da düzenlenirken, cevize dayalı birçok ürün de tezgahlarda yerini aldı. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER