© Anadolu Ekspres 2021

"Türkiye Cumhuriyeti Olarak Filizlenen Yolculuğun, İlk Adımının Atıldığı Gündür Bugün”

Aksaray Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklama yaparak, “Bin bir zahmet, meşakkat, acı ve gözyaşından sonra ‘Türkiye Cumhuriyeti’ olarak filizlenen ve bir bayram olarak sizlere emanet edilen kutlu bir yolculuğun, ilk adımının atıldığı gündür bugün” dedi.

 Vali Kumbuzoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için bir açıklamada bulundu. Çekilen binlerce zahmetin ve azmin sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin filizlendiği yolun ilk adımının 19 Mayıs olduğunu hatırlatan Kumbuzoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’ni aynı azim ve kararlılıkla gençlerin omzunda yükselmeye devam edeceğini belirtti. 

“Kutlu Bir Yolculuğun, İlk Adımının Atıldığı Gündür Bugün”

Gençlerin hem dün, hem bugün hem de yarın olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu, “Bugün, Aziz Türk Milletinin şanlı tarihine altın harflerle yazılmış en önemli dönüm noktalarından birinin seneyi devriyesi. Düşmanın çokluğuna, eldeki imkanların yokluğuna bakılmadan, işgalcilere meydan okumak, esaret zincirlerini kırmak, özgürlük ateşini yakmak için Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı gündür bugün. İçinde; Kuvayi Milliyeleri, İnönü Muharebelerini, Sakaryaları, Dumlupınarları, Büyük Taarruzları barındıran, geçmek bilmeyen bir zamanın, ilk günüdür bugün. Bin bir zahmet, meşakkat, acı ve gözyaşından sonra ‘Türkiye Cumhuriyeti’ olarak filizlenen ve bir bayram olarak sizlere emanet edilen kutlu bir yolculuğun, ilk adımının atıldığı gündür bugün” ifadelerini kullandı.

“Türk Genci Pergel Gibidir”

Gençlere çağrı yapan Vali Kumbuzoğlu, “Böylesine destansı bir mücadelenin ilk günü ve onun meyvesi olan Cumhuriyet, neden sizlere emanet edilmiştir? Sırf, biyolojik yaşınız 18-20 olduğu için mi? Kanınız deli aktığı, gözünüz kara olduğu için mi? Elbette ki hayır. Gazi Mustafa Kemal’in bu ağır ve kutsal sorumluluğu sizlerin omuzlarına yüklemesinin sebepleri var. Çünkü Türk genci bilgedir. Aldığı eğitim, terbiye, erdem, ahlak ve feraseti ile ülkesinde ve dünyada olup bitenleri görür, analiz eder, tehlikeleri sezer ve tedbir alır. Çünkü Türk genci pergel gibidir. Bir ayağı kendi kültüründe sabit, diğer ayağı dünya medeniyetindedir. Özünü koruyup, dünya ile entegre olmasını bilir. Çünkü Türk genci vefalıdır. Arkalarından ‘Hey onbeşli, onbeşli’ türküsü yaktıran akranlarını unutmaz. Liselerin mezun veremeyişini bilir, hatırından çıkarmaz. Çünkü Türk genci kahramandır. Atını denize süren Fatih, Bağdat Fatih’i Genç Osman, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyen Mustafa Kemal’lerdir” açıklamasını yaptı.

“Türk Gençleri Vatan İçin Anadan Yardan Geçenleri Unutmaz”

Türk gençlerinin ülkesinin imarı ve inşası için hayalleri olduğunu söyleyen Kumbuzoğlu, “Dertleri vardır Türk gencinin, insanların mutluluğu, dünyanın huzur için. Onun içindir ki her Türk genci güçlüdür. Kendilerine verilen bu emaneti, hiç korkmadan, göğüslerini siper ede ede korumasını bilir. Ve Türk gençleri unutmaz. Vatan için anadan yardan geçenleri unutmaz. Aziz şehitlerini, kahraman gazilerini unutmaz. Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmaz. Bugün ve her zaman, her yerde onları rahmetle, minnetle, hayırla yad eder. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, sağlık, huzur, barış ve sevgiyle, ay yıldızlı al bayrağın altında nice bin yıllara diyorum. Devletimiz payidar, milletimiz bahtiyar olsun” ifadelerine yer verdi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER