© Anadolu Ekspres 2021

Trafikte Sorun Gurbetçi Sürücüler İle Birlikte Doruğa Ulaştı

Aksaray’da yaz aylarının gelişiyle birlikte gurbetçilerin de gelmesiyle trafikte yoğunluğu artarken, yetersiz otopark sorunu da trafiği ekstra kilitledi.  

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Avrupa’da yaşayan gurbetçiler de Aksaray’a tatile geldi. Merkez nüfusu 250 bin olan Aksaray’da, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte nüfus yoğunluğu artarken, trafik sıkıntısı iki katına çıktı.  

Kurallara Uyulmayınca Trafik Sorunu Eziyete Dönüşüyor 

Şehirdeki yetersiz otopark sorunuyla birlikte duyarsız sürücüler de işin içine eklenince, trafik keşmekeşi yaşanmaya devam ediyor. Sorumsuz sürücülerin araçlarını gelişigüzel kaldırımlara ya da park yasağı olan yerlere park etmesi, vatandaşları canından bezdirdi. 

Trafik Sorununu Azaltmak İçin Hassasiyet Bekleniyor 

Vatandaşlar, yetkililerden yeni otopark alanlarının açılması konusunda çözüm bekliyor. Gurbetçilerin yaz aylarıyla birlikte Aksaray’a gelmesi, araç sayısını 2-3 katına çıkarırken, Trafik Şube ekipleri ve vatandaşlar da trafik kurallarına uyulması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini talep ediyor.  

Denetimler Sıklaştırıldı 

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz yetkililerden aldığımız bilgilere göre, yaz aylarında şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğuyla birlikte, şehir dışından gelenlerin trafik kurallarına riayet etmediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Aksaray Lisesi önünde gurbetçi bir şahıs, kaldırım olmasına rağmen aracını kaldırımın büyük çoğunluğunu kapsayacak şekilde park etti. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube ekipleri, şahsın aracına ceza keserek çekici ile aracı kaldırımdan kaldırdı. Otomobillerini doğru şekilde park etmeyenlere trafik ekipleri acımazken, denetimler de sıklaştırıldı.  

Aksaraylı vatandaşlar, yaşanan trafik yoğunluğundan şikayet ederken, yanlış park yapılmasından dolayı şehrin birçok noktasında trafik sıkışıklığı yaşanmaya devam ediyor.

Haber: Harun Atalay

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER