© Anadolu Ekspres 2021

Ticaret Meslek Lisesi'nin 48. Yılı Kutlandı

Önceki ismi Aksaray Ticaret Meslek Lisesi olarak bilinen Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi kuruluşunun 48. yıl dönümünde mezunlar günü kutlaması programı düzenledi. 

 Aksaray’ın önemli ve marka liselerinden biri olan Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, mezunlar ve idareciler bir araya geldi. Emekli olmuş öğretmen ve mezunlara plaket takdiminin yapıldığı programa; Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi mezunlarından Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdurrahman Özkan da katılım gösterdi.

“Aksaray’ın Gözde Okullarından Bir Tanesi Olan Bu Ticaret Meslek Lisesi Bir Markadır”

Okul Müdürü Türker Arıbaş, yaptığı konuşmada, “Aksaray'ın gözde okullarından bir tanesi olan bu ticaret meslek lisesi bir markadır. Bu okulun marka oluşunun arkasında yüzlerce kişinin emeği ve alın teri yatmaktadır. Bugün içinden milletvekilleri, oda başkanları, banka müdürleri, çeşitli sektörlerde müdürlük pozisyonlarında çalışan nice öğrenciler bu okullardan yetişmiştir. Aksaray Ticaret Meslek Lisesi'nin kuruluşunun 48. yıl dönümü münasebetiyle düzenlediğimiz programımıza şeref verdiniz. Artık her şeyin değersizleştiği, anlamını yitirdiği bu zamanlarda eskimeyen ve ebediyetten baki kalacak dostlukları perçinleştirmek istedik, iyi ki varsınız iyi ki geldiniz. Aksaray Ticaret Meslek Lisesi'nin başarılarına imza atmış birbirinden kıymetli önceki dönem müdürlerimiz ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz, sizlerden aldığımız bayrağı gururla ileriye taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

“Ticaret Meslek Lisesi Mezunlarının Mesleki Anlamda Daha Bilgili Olduklarını Görüyoruz”

Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdullah Özkan da yaptığı konuşmada, “Bizim bugünlere gelmemizde çok büyük emekleri olan başta öğretmenlerimize ve okul idaremize sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde buradan mezun olan birçok büyüklerimiz başta olmak üzere kamu kurumlarında çeşitli sektörlerde yöneticilik pozisyonlarında çalışan kardeşlerimiz ve abimiz var. Ben her zaman bir Ticaret Meslek Lisesi mezunu olmaktan gurur ve onur duydum. Bilgi ve beceri ticaret meslek lisesinde kazanılır. Ben mezun olduğum üniversiteyi değil mezun olduğum ticaret meslek lisesinin ismini her ortamda zikrediyorum. Ticaret Meslek Lisesi öğretmenleri her alanda iyidir, piyasayı daha iyi bilmektedir. Bizler oda olarak üniversite öğrencilerimizle buluşuyoruz, mesleki eğitim çalışmaları yapıyoruz. Ama hiçbirinin temelinin olmadığını görüyoruz. Sadece Ticaret Meslek Lisesi mezunu olan arkadaşlarımızın mesleki anlamda daha bilgili olduklarını görüyoruz. Ticaret meslek liselerinin ve mesleki eğitimlerinin ne kadar önemli olduğunu günümüz eğitim sisteminde bir kez daha yakından yaşıyor ve görüyoruz” açıklamasında bulundu.

“Bugünkü Başarılarımın Temelinde Aksaray Ticaret Meslek Lisesi’nin Eğitimi Yatar”

1992-93 dönemi Ticaret Lisesi mezunu olduğunu söyleyen  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ise, “Ticaret Meslek Lisesi'nin benim hayatımda yeri ve önemi çok fazladır. Aksaray'da ticaret alanında çok başarılı olan, okuma yazma bilmeyen bir babanın evladı olarak sırf adı Ticaret Meslek Lisesi diye babam beni bu okula yazdırmıştı. İyi ki de babam o zamanlar beni buraya getirmiş. Burada aldığım eğitimler sayesinde başta askerlik hayatı olmak üzere birçok alanda Ticaret Meslek Lisesi'nin bana çok büyük katkıları oldu. Okuldan mezun olduktan sonra bir bankada yaklaşık 2 yıl staj yaptım. Sonuç itibariyle ticarete atıldım ve 22 yaşında kendi şirketimi kurup işlerimizi büyüttük bir marka yarattık. Bugünkü başarılarımın temelinde Aksaray Ticaret Meslek Lisesi'nin kıymetli öğretmenleri ve buradaki aldığım eğitim yatar. Okuluma her zaman sahip çıkmak için maddi manevi üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Burada birbirinden kıymetli öğretmenlerimi, müdürlerimi yeniden görmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum” sözlerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Ticaret Meslek Lisesi'nin hayatta olan idarecileri ve öğretmenlerine ve programa iştirak edenlere günün anısına plaket takdim edildi.

Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER