© Anadolu Ekspres 2021

Sobadan Çıkan Kıvılcım, Yaşlı Kadının Sonu Oldu

Aksaray'da müstakil evde sobadan çıkan kıvılcım, yangına neden oldu. Yangında 85 yaşındaki kadın hayatını yitirirken, gelini ise dumandan zehirlendi.

Yangın, Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Osmanlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, oğlu ve gelini ile köyde müstakil bir evde yaşayan Meryem Şahin’in (85) evinde, sobadan çıkan kıvılcım yangın çıkardı.

 

Yangına Uykuda Yakalanan Yaşlı Kadın Feci Şekilde Can Verdi

Yangın ilk başta fark edilmezken, kısa sürede halıyı ve kanepeyi tutuşturdu. Uykudayken yangına yakalanan Sevgi Şahin (66) ise yangını fark ederek kayınvalidesi Meryem Şahin'i uyandırmak istedi.

Yaşlı kadını kaldıramayan gelin, alevlerin arasından güçlükle dışarı çıkarak köylülerden yardım istedi. Kısa sürede tüm oda alevler içinde kalırken, vatandaşlar da içeri girerek yaşlı kadını kurtaramadı. 

 

Yangının Etkisiyle Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Köylüler, yangını 112 Acil Çağrı Merkezine bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen Aksaray Belediyesi ve Gülağaç Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahalede bulundu. Yangın tamamen söndürülürken, yaşlı kadının cansız bedeni itfaiye ekipleri tarafından yangından kullanılamaz hale gelen evden çıkarıldı.

 

Dumandan Etkilenen Gelin Hastanede Tedavi Altına Alındı

Dumanlardan zehirlenerek baygınlık geçiren Sevgi Şahin, olay yerine gelen ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.  Gülağaç İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Aydın’ın olay yerinde incelemeler yaptığı yangınla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER