© Anadolu Ekspres 2021

Selçuklu Külliyesi ve Cami İnşaatında Sona Geliniyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Selçuklu Külliyesi ve Cami projesinde incelemelerde bulunarak, "Şehrimize muazzam bir eser daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Başkan Dinçer, Selçuklu Külliyesi ve Cami projesinde incelemelerde bulundu. Belediyenin Selçuklu Park içinde projelendirdiği ve Aksaray'ın tarihine değer katacak olan projenin inşaatında son aşamaya gelindi.

"Bu Eser Şehrimize Çok Yakışacak"

Başkan Dinçer, "Külliye kültürü medeniyetimizin önemli yapı taşlarından özellikle Selçuklu şehri olan Aksaray’ımıza kazandıracağımız bu eser şehrimize çok yakışacak. İnşa edileceği bölge itibariyle önemli bir konuma sahip olacak Selçuklu Külliyesi ve Cami projemiz bu özellikleriyle şehrimize çok farklı bir değer ve zenginlik katacak nesilden nesille kalacak bu muazzam yapı olacak" ifadelerini kullandı. Külliye kültürünün yeniden yaşatılacağı projede 2 bin 100 kişilik caminin yanında kitap konağı, okuma salonları, emekli dinlenme evi, otopark, yeşil alan ve dinlenme salonu yer alacak. Evinde sıkılan vatandaşlar da çay içip sohbet edecekleri bir emekli dinlenme evine de sahip olacak. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER