© Anadolu Ekspres 2021

Selçuklu Cami ve Külliyesi İçin Sona Yaklaşılıyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, beraberindeki belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte yapımı devam eden projeleri inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Geçtiğimiz yıl TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirilen Selçuklu Cami ve Külliye projesi hızlı şekilde ilerlemeye devam ediyor. Başkan Dinçer’in şehrin simgesi olarak nitelendirdiği Selçuklu Cami ve Külliye projesinde betonarme, duvar örme ve kubbe yapımı gibi kaba inşaat aşamaları gerçekleştirilirken, projenin yüzde 65'inde sona gelindi. Selçuklu Külliye projesinde sona gelinirken, Selçuklu Cami, kitap konağı, emekli dinlenme evi ve taziye evi ile bir bütün olarak eş zamanlı olarak çalışmalar sürüyor.

 

"Aksaray'da İmar ve İskân Faaliyetlerinin Yoğunlaştığını Görmekteyiz"

Aksaray'ın tarihi yapılarında her zaman Selçuklu izlerinin bulunduğunu ifade eden Başkan Dinçer, "Tarihi kaynaklara baktığımızda özellikle Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan döneminde Aksaray’da imar ve iskân faaliyetlilerinin yoğunlaştığını görmekteyiz" dedi.

 

"Projemizin Takipçisiyiz, En Kısa Sürede Çalışmaları Tamamlayarak Projemizi Hizmete Sunacağız"

Külliye kültürünün yeniden tasavvuru için böyle bir çalışmaya imza attıklarını söyleyen Dinçer, "Şehrimizin köklü tarihi geçmişi içerisinde önemli yer edinmiş olan Külliye Kültürünün yeniden tasavvur etmesini arzuladık bu projemizle. Şehrimizin en güzel noktasında hayata geçirdiğimiz Selçuklu Cami ve Külliye Projemiz modern mimariye sahip. Projemizin takipçiyiz, en kısa sürede çalışmaları tamamlayarak projemizi hizmete sunacağız. Kıymetli hemşehrilerimizin isteği üzerine katılımcı belediyecilik anlayışımızla istişare ederek planladığımız projelerimizin tamamını en kısa süre içerisinde hizmete sunacağız" açıklamasını yaptı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER