Şeker pancarında kota tefecilerine dikkat!
AKSARAYPancar Üretimi Ve Kalitesinde 3’üncü Sıradayız
Tarım ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğu Aksaray’da 2016 yılı pancar ekim sezonu başladı.
Aksaray’ın 2015 yılında Türkiye genelinde pancar üretimi ve kalitesi kapsamında 3’üncü sırada yer aldığını belirten Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray’da glikoz değil doğal yollardan pancar üretimi yapıldığını söyledi. Tarım ve hayvancılığın pancar kapsamında piyasalarda kota tüccarlığı başladığına dikkat çeken Koçak, “Tarlada, sahada çalışmadan, herhangi bir ürünü olmadan kota tüccarlığı yapanlar var. Bu durum gerçekten çalışan ve emek veren çiftçilerimizi ciddi şekilde sıkıntıya sokuyor. Biz Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı olarak tüccarlık yapan, kota tefeciliği yapan insanların takipçisi olacağız. Bu insanlar tarlalarda ekim dikim yapmadan hayali raporlar tutuyor. Sonra da buradan gelir elde ediyorlar. Geçen sene eksik kotalarımız vardı. Birçok tüccar Aksaray’daki ürettiğimiz şeker pancarını ilimiz dışındaki bazı fabrikalara götürdü. Burada da üreticilerimiz ciddi sıkıntılar yaşadı. İnşallah bu sene buna mani olacağız. Aksaray denince akla tarım ve hayvancılık gelir. Geçen yıl şeker pancarında Türkiye genelinde 3’üncü sıradaydık. Bu senede inşallah 2 veya 3’üncü sırada yer alacağız. Aksaray verim ve kalite yönünde değerleri çok yüksek topraklara sahip bir il. Protein değerimiz çok yüksek. Zaten gördüğünüz gibi glikoz üretmiyoruz. Direk organik ve doğal yöntemlerle şeker pancarı üretiyoruz” diye konuştu. Şeker pancarı eken çiftçiler ise, geçen yıl kuraklık yaşadıklarını belirterek, bu yıldan umutlu olduklarını söylediler. Şuan ekimlerin başladığına dikkat çeken çiftçiler, “Şu ana kadar yağışlarımız gerçekten iyi geçti. İnşallah bundan sonra da yağışlarımız iyi olur ve tüm çiftçilerin yüzü güler” dediler. İHA
İlginizi Çekebilir