Pansiyonlu Okulların Aşçılarına Eğitim Verildi
GÜNDEMPansiyonlu okullarda görevli aşçı ve aşçı yardımcılarına, Uluırmak Turizm Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri atölyelerinde hijyen ve sanitasyon eğitimi verildi.
Aksaray’da pansiyonu bulunan okullardaki görevli aşçı ve aşçı yardımcıları için Uluırmak Turizm Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri atölyelerinde uygulamalı hijyen ve sanitasyon eğitimi düzenlendi.
Hem Teorik Hem Uygulamalı Eğitim Verildi
Okul öğretmenlerinden Alan Şefi Mustafa Çelebi ve Atölye Şefi Elvan Altuntaş’ın görevlendirildiği, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayan ve 6 gün süren eğitimde, gıda üretim ve sunum hizmetlerinin verildiği okul pansiyonlarında hijyen ve sanitasyon kurallarının yanı sıra, uluslararası doğrama ve pişirme usulleri, fondlar, çorbalar, ana yemekler, hamur işleri, tatlılar, salatalar, kahvaltılar ve HACCP konuları uygulamalı olarak anlatıldı.
Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan da eğitim çalışmalarının kapanış törenine katılım göstererek, "Sağlıklı Beslenmede Sınırsız Seçenek" içerikli Açık Büfe uygulamasında kursiyerlerle bir araya geldi. Okul Müdürü Ergün Demirer, okuldaki tüm imkanları kursiyerlere sunduklarını söyleyerek, eğitimlerin başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Müdür Alpaslan ise; gıda işletmesi olarak hizmet sunulan pansiyonlardaki öğrencilere hijyen ve sanitasyon koşullarının en yüksek standartlarda sağlanabilmesi için çalıştıklarını, bu çalışmalar sırasında gösterilecek özen ve gayret sayesinde, gıda zehirlenmeleri ve enfeksiyonların önüne geçilebileceğini, sağlıklı beslenmede ürünlerin tedarik, taşıma, soğuk/sıcak zincir, depolama, hazırlık, pişirme, sunum ve ambalajlama işlem aşamalarında zararlı mikroorganizmalara karşı hijyen ve sanitasyon kurallarını özenle uygulamanın önemli olduğunu belirtti. Haber: Sedef Altınkaya
İlginizi Çekebilir