© Anadolu Ekspres 2021

Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale Kursu Verildi

Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü tarafından “Orman Yangınları ile Mücadele Eğitimi" gerçekleştirildi.

Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı nasıl hareket edilmesi gerektiğine ilişkin eğitim gerçekleştirdi. Orman Mühendisi tarafından işletme müdürlüğü personellerine “Orman Ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale” kursu verildi.

Orman İşletme Şefi Orman Mühendisi Recep Bulut, “Orman Yangınları ile Mücadele Eğitimi" kapsamında yangın ve yanma bilgisi, orman yangınlarının başlangıç ve gelişim safhaları, orman yangını söndürme teknikleri, orman yangınları ile mücadelede dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda personeli bilgilendirdi.

 

"Dünyada 60 Milyon İnsan Orman Endüstrisinde İstihdam Edilmektedir"

Ormanlardaki biyoçeşitliliğin sürmesinin çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Bulut, "Ormanlar: havayı temizler, su rejimini düzenler, toprağı yerinde tutar ve yaban hayatına yaşama alanı sağlar. Dünya ormanları, atmosferde bulunanın iki katı gibi çok büyük miktarlarda, karbondioksit biriktirirler. Ağaçlar azot oksitleri, kükürt dioksit, karbon monoksit ve hava kirliliğini destekleyen yer yüzeyi ozonunu emerek havayı temizler. Dünyada yaklaşık 3 milyar insan ısınmak ve yemek pişirmek için yakacak olarak odun kullanmaktadır. Ormanlar önemli bir doğal kaynaktır. Çeşitli endüstri dalları, odun ve odun dışı ürünler için ormanlardan yararlanmaktadır. Odun ham maddesi yanında çeşitli meyveler, ilaç elde edilen bitkiler, bitki suları ve bitki yağları gibi ürünler de orman endüstrisinin önemli tedariklerindendir. Dünyada 60 milyon insan orman endüstrisinde istihdam edilmektedir" dedi.

Kursta; yangına karşı alınması gereken önlemler, müdahale yöntemleri, kişilerin hayatını tehlikeye sokmayacak yöntem ve araçlara ilişkin bilgiler aktarıldı. Haber: Sedef Nazlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER