© Anadolu Ekspres 2021

Milletvekili Yaldır: “Eğitim ve Kültür Vakfı Kurarak Milletvekili Maaşını İhtiyacı Olan Öğrencilere Bağışlayacağını Açıkladı”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Eğitim ve Kültür Vakfı kuracağını açıklayarak, "Devletin bana ödemiş olduğu milletvekili maaşını o vakfa aktararak, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs olarak bağışlayacağım" dedi.

İYİ Parti Milletvekili Yaldır, son yıllarda üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunların farkında olduğunu ifade ederek, Eğitim ve Kültür Vakfı kurma kararı aldığını açıkladı. Yaldır, siyaseti ilke ve değerler üzerinden yaptığını söyleyerek, devletin kendisine ödediği milletvekili maaşını, kurduğu vakıf aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak bağışlayacağını söyledi. 

 

"Eğitim ve Kültür Vakfı Kuracağım"

Siyasetten geçinen bir milletvekili olmadığını söyleyen Yaldır, "Bundan sonra da siyasetin kazanımlarıyla ilgili bir derdim olmayacak. Buradan sizlerin huzurunda bir projemden bahsetmek istiyorum. Bir Eğitim ve Kültür Vakfı kuracağım. Devletin bana ödemiş olduğu milletvekili maaşını o vakfa aktararak, ihtiyaç sahibi başarılı üniversite öğrencilerine burs olarak bağışlayacağım" dedi.

 

"Yaz Döneminde Vatandaşla En Çok İç İçe Zaman Geçiren Milletvekillerinden Biriyim"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in daveti üzerine 8 senelik bir aradan sonra yeniden siyaset sahnesine geri döndüğünü söyleyen Yaldır, "İyi ki başlamışım, iyi ki Meral Akşener gibi bir liderimiz var. İyi ki de arkasındayız. Her fırsatta vatandaşımızın yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Düğünler, açılışlar davetler ve toplantılara dahil olmaya çalıştık. Türkiye Büyük Millet Meclisi yaz döneminde vatandaşla en çok iç içe zaman geçiren milletvekillerinden bir tanesi olduğumun iddiasındayım. Bazı arkadaşlarımız 'Siz sadece düğüne mi gidiyorsunuz' diye soruyorlar. Biz de memleketimizi sorunlarını yerinde tespit edip onları da dile getiriyoruz, cenazelere de katılıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Cenaze Safında Koştur Koştur En Öne Geçen Hayırlı Kul Olmuyor"

Yaldır,  'Mevlidlere, taziyelere gitmiyor musunuz' diye soranlar da oluyor. Beni cenaze namazlarında saflara durmuş vatandaşları itekleyerek danışmanını sıradan çıkartıp hadi karşımızdan güzel ve yakışıklı bir resim çek de biz de bunu paylaşalım derken asla göremeyeceksiniz. Cenaze safında koştur koştur en öne geçen en hayırlı kul olmuyor. Cenab-ı Allah ile araya protokolü sokmayı asla kabul etmiyorum. Bu noktada da beni ne geçmişte ne milletvekili iken ne de daha sonra hiçbir şartta böyle bir yarış içerisinde göremeyeceksiniz. Bakıyorsunuz adam cenaze evinde taziyeye gidiyor 'hadi oradan bir resim çek'. Ben vatandaşlarımızın acısını paylaşmayacağım, beni vatandaşımızın mutlu günlerini paylaşırken göreceksiniz" dedi.

 

"Irak Ve Suriye Tezkelerine İYİ Parti Olarak 'Evet" Vereceğiz"

İYİ Parti'nin milli ve manevi değerlerin arkasında, devletin yanında durduğunun söyleyen Yaldır, "Bu bağlamda bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme gelecek Irak ve Suriye tezkerelerine İYİ Parti olarak 'Evet' oyu vereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

"Sloganımız İYİ Aday, İYİ Kadro, İYİ Projeler"

İYİ Parti'nin yerel seçimlere kendi kadrosuyla katılacağını da hatırlatan Yaldır, "Önümüzde malumunuz yerel bir seçim var. Yerel seçime şu sloganla gidiyoruz: İYİ aday, İYİ kadro, İYİ projeler ve İYİ Parti." Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER