© Anadolu Ekspres 2021

Meclis'ten Onay Çıktı: 5 Gün İçinde Başvuranların Borcu Silinecek!

TBMM'den borç sahiplerine büyük müjde geldi. Devlet destekli borç kapatma kredisi başvuruları için devlet bankaları 100 bin liraya kadar kredi verecek. 5 gün içinde başvuru yapanlar bu krediden yararlanabilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) , borcu olan vatandaşlara müjde geldi. Borcu olan vatandaşlar, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan 100.000 TL'ye kadar borç kapatma kredisi alabilecek. Kamu bankalarının vereceği kredi, 3 ay ödeme erteleme imkânı ve 36 ay vadeyle ödenebilecek. Kredi başvurusunu 16 Ekim'den itibaren 5 gün içinde yapacak vatandaşlar, borç kapatma kredisinden faydalanma hakkına sahip olacak.

Sahip olduğu borçları kamu bankalarına taşıyan vatandaşlar, 100 bin liraya kadar borç kapatma kredisi imkanından faydalanabilecek.

 

Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Şartları Nelerdir?

Devlet destekli borç kapatma kredisine başvurmanın şartları bulunuyor. Borç sahibi vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Krediyi alacak olan kişinin bankalara gecikmiş kredi ya da kredi kartı borcu bulunması gerekirken, ayrıca başvuru yapanların düzenli bir gelire sahip olması da gerekiyor. Devlet destekli borç kapatma kredisinden; emekliler, asgari ücretliler, memurlar, sigortalı çalışanlar ve BAĞKURlular yararlanacak. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER