© Anadolu Ekspres 2021

Lise Öğrencilerinden Özel Bireylere Ziyaret! Hediyeleştiler, Oyunlar Oynadılar

Lise öğrencileri, özel eğitim okulundaki öğrencilerle bir araya gelerek, unutulmaz bir gün geçirdi. Özel bireyler ve lise öğrencileri birlikte temizlik yapıp daha sonrasında oyunlar oynadı.

Aksaray'da farkındalık oluşturmak ve özel çocuklarla bir araya gelmek için çalışma yapan Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi UNESCO Kulübü öğrencileri, unutulmaz bir anıya imza attı. Kendi okullarında sunum yaptıkları projeye, okul idaresi ve öğretmenler de destek çıktı.

10. sınıflardan oluşan bir grup öğrenci, özel çocuklarla vakit geçirmek için, Aksaray'da eğitim veren Özel Eğitim Uygulama Okulu'na gitmeyi teklif etti. Teklifin kabul edilmesiyle birlikte öğrenciler, özel bireylerle bir gün geçirdi. Down sendromlu, otizmli ve bedensel engelli bireylerle buluşan lise öğrencileri, okul içindeki uygulama evini de ziyaret etti. Öğrenciler, özel bireylerle derse girerken onlara oyuncak da hediye etti. Teneffüs zili çalana kadar özel bireylerle yakından ilgilenen lise öğrencileri, unutulmaz anlar yaşadı.

 

"Bizim Çocuklarla Birlikte Oyunlar Oynadılar, Zaman Geçirdiler"

Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Canan Firdevs Demir, öğrencilerin özel bireylerle bir araya gelmek istediğini ifade ederek, "Bu yüzden de küçük hediyeler alarak bizim fen lisesi öğrencilerimize farkındalık eğitimi ve onlarla birlikte olma havası oluşturmak için beraberce geldik. Onlarla birlikte bir ders saati etkinliği yaptık. Küçük hediyelerimizi de sunduk. Çocuklarla birlikte resim yapıldı. Küçük aktiviteler yapıldı. Evde yapılan işler öğretiliyormuş buradaki çocuklara, bizim çocuklarla birlikte ev süpürdüler, bulaşık yıkadılar. Yatak nasıl düzeltilir bunları birlikte yaptılar. Oyunlar oynadılar ve bu şekilde çocuklarla zaman geçirdiler" açıklamasında bulundu.

 

"Amacımız Nasıl Şartlarda Eğitim Gördüğünü Öğrenmekti"

Etkinliğe katılım gösteren 10. sınıf öğrencisi Şevval Ela Çelik ise gelme amacının farkındalık oluşturmak olduğunu, yanlarında hediyeler getirdiklerini ve birlikte oyunlar oynadıklarını söyleyerek, "Amacımız daha çok onların nasıl şartlarda eğitim gördüğünü öğrenmekti. Bizim için de gerçekten çok farkındalık oluşturan bir eğitimdi. Onlarla oyunlar oynadık. Amaç aslında mutlu olmalarını sağlamaktı. Bence de çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarla beraber oyun oynadık, balon şişirdik. Çocuklar gerçekten zekiler, çok da tatlılar, benim yüreğime dokunduğunu düşünüyorum. Çocuk her yaşta çocuk, ister özel çocuk olsun, ister farklı çocuk olsun. Ben çok sevdim" dedi.

 

"Engelleri Ortadan Kaldırmak İçin Çalışmalar Yaptık"

Bir başka öğrenci Nurettin Berkay Kaşlı ise özel bireyleri mutlu etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Onların dersine katılım sağlamayı amaçladık. Birlikte yazı yazma etkinlikleri yaptık. Balon şişirme etkinlikleri yaptık. Onların durumlarını daha iyi anlayabilmek için çalışmalar yaptık. Farkındalık gelişimize katkılı olduğunu düşünüyorum. Yani burada empati duygumuzu da geliştirdik. Onlarla birlikte yalnızca eğitim ortamında değil günlük hayatta engelleri nasıl ortadan kaldıracağımız hakkında bilgi sahibi olduk. Engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptık" ifadelerini kullandı. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER