© Anadolu Ekspres 2021

Kurak Bir Kış Mevsimi Geçiren Aksaray, Yeni Yıla Yağmurla Girecek

Aksaray’da yağışlar azaldıkça azalıyor. Havalar mevsim normallerinin gerisinde seyrederken, yılın ilk karı dört gözle bekleniyor. Yılın son günü ve ilk günlerinde Aksaray’da hava nasıl olacak?

 Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre hafta sonu pazar günü sıcaklığın 12-13 derece civarında olması beklenirken yer yer sisli, çok bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Mevsim itibariyle beklenen yağışların düşmediği Aksaray, en kurak kış mevsimlerinden birini geçirirken beklenen yağışın 1 Ocak Pazartesi gelmesi bekleniyor.

Pazartesi günü en yüksek sıcaklık değeri 11, en düşük sıcaklık değeri 1 dereceyi gösterirken Aksaray, yeni yıla yağmurla girecek.  

2 Ocak Salı günü sıcaklık değerleri artış gösteriyor.

Hava çok bulutlu,   en yüksek sıcaklık 13,en düşük sıcaklık değeri 4.

3 Ocak Çarşamba günü puslu bir havanın hâkim olacağı tahmin edilen değerlerde en yüksek sıcaklık 15,en düşük sıcaklık 4 dereceyi gösteriyor.

Kısa Bir Süre Daha Beklenen Kar Yağışı yok  

Edinilen bilgiye göre beklenen yağmur ve kar yağışı durumu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uzun vadeli aylık hava tahmini raporunda kısa bir süre daha etkili kar yağışı görülmüyor.  2024 Ocak ayı uzun vadeli hava tahmin raporuna göre; Yurt genelinde hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği beklenmekte.  Yağışın Doğu Karadeniz kıyıları, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmekte. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER