© Anadolu Ekspres 2021

Kudüs'e Müslüman Filistin Halkına Yapılan Zulme Sessiz Kalma

İsrail askerlerinin geçmiş olduğumuz hafta içerisinde Kudüs’e yapmış olduğu saldırıyı kınamak için 15 Temmuz milli irade meydanına gelen Anadolu Gençlik Vakfı “züllüme sessiz kalma” açıklaması yaptı.

 Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Volkan Kaplan İsrail’in Filistin halkına yapmış olduğu saldırıların her ramazan ayında şiddetini arttırarak devam ettiğini söyleyerek bu zulme sessiz kalan iktidarı eleştirdi.

MGV Başkanı Kaplan yapmış olduğu açıklamada:

“İslam coğrafyasına yönelik gerçekleştiren saldırıların tahammül eşiği çoktan aşıldı ve artık dayanılmaz bir noktaya ulaştı her ramazan ayında olduğu gibi dün gece de Kudüs’e mescidi aksaya ve ibadet eden kardeşlerimize düzenlenen saldırı bir kere daha ve umuyoruz ki son bir defa sinir uçlarımıza dokundu. İlk kubbemiz mescidi aksa 1948 yılından beri terörist İsrail işgal algındadır. Bu işgal ve zulümler ile 1948 yılından beri Müslümanların izzeti işgal altındadır, Müslümanların namusu işgal altındadır ve Müslümanların özgürlüğü işgal altındadır. Mescidi aksa İsrafil suresinde duyurulduğu üzere çevresi mübarek kılınan kutlu bir mekândır, mescidi aksa ümmetin göz bebeğidir.

Kudüs Müslümanların En Çetin İmtihanıdır

İlk kıblemiz mescidi aksa uluslararası camiada meşruiyeti olan ve devlet olarak tanınan fakat gerçek bir terör örgütü olan İsrail’in saldırılarıyla entrikalarıyla işgal altındadır. Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescidi Aksan’ın işgal altında olması sadece Filistinlilerin meselesi değildir. Mescidi aksa da, Kudüs’e, Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir. İslam coğrafyasının tam kalbine bir hançer gibi saplanan İsrail bölgede yaşanan kaosun terör olaylarının iç savaşların yegâne sebebidir. İbadet ederken terörist İsrail askerli tarafından silah darbeleriyle züllüme uğrayan Müslüman kardeşlerimizi gördüğü halde harekete geçmeyen mescidi aksaya postalları ile girip mahremimizi çiğneyen İsrail teröristlerini görüp öfke duymayan başörtüsü çekilerek camiden çıkartılan Müslüman kardeşlerimizin çığlıklarını duyduğu halde Müslüman ülkeleri göreve çağırmayan bir insan imanını ve vicdanını sorgulamalıdır ey Müslüman devletler ve yöneticiler size çağrımızdır, emperyalizmle ve Siyonist olan İsrail ile bağlarınızı kesin. Ve zulüme uğrayan Müslüman kardeşlerimiz için seferber olun. Mescidi aksa ilk kıblemizdir, onurumuzdur Kudüs Müslümanlarındır ve Müslümanların kalacaktır. İsrail işgalcidir kimse bizden işgalci İsrail’in varlığına algılamamızı beklemesin. Zafer İslam’ındır ve zafer yakındır” açıklamasında bulundu.

İktidarda Bulunanların Ciddi Yaptırımlarda Bulunması Gerekiyor

Saadet Partisi Aksaray İl Başkanı Levent Serdar Şahin de yaptığı konuşmada:

“Mübarek Ramazan ayında Müslümanların kutsal olarak kabul ettiği Mescidi Aksa da Müslümanlara, onların ibadetlerini engellemeye yönelik çok ciddi provokasyonlar oldu. İttifak olsun olmasın bütün herkesin bu konuda hassas olduklarını biliyoruz ama iktidarda bulunanların bu konuda daha ciddi adımlar atmaları, yaptırımlar uygulamaları önem arz ediyor. İslam ülkelerinin yöneticilerinin ciddi adımlar atmasını belli yaptırımların artık uygulanmaya başlamasını bu işin sadece kınama ile geçiştirilmemesini istiyoruz. Bu ümmetin meselesidir bu konularda siyaset üstü davranmak hepimize düşen en büyük görevdir. Bütün vatandaşlarımızı Filistin ve mescidi aksa konusunda hassas olmaya davet ediyorum” dedi. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER